Stor rævehaj fanget ud for Jyllands vestkyst

Lignende artikler

En stor rævehaj er fanget ud for den jyske vestkyst. Foto: NMFS/PRIO Observer Program.

4,5 meter lang rævehaj fanget få kilometer fra Hvide Sande.

En brislingetrawler ud for den jyske vestkyst fik fornylig en stor rævehaj i nettet nogle få km fra Hvide Sande. Den 4,5 meter lange og 300 kg tunge haj var desværre død i trawlet. I følge Statens Naturhistoriske Museum, Fiskeatlasset, er der kun kendskab til 30 fangster i dansk farvande gennem tiden, så det er en sjælden gæst. Den store haj blev landet i Thyborøn, hvor forskere fra Fiskeatlasset har fået lov at afhente hajen til nærmere undersøgelser.

Ufarlig for mennesker.
Rævehajen (Alopias vulpinus) kan blive op til 6 meter lang og veje op til et halvt ton, men de er ufarlige for mennesker. De lever af stimefisk, som de lammer eller dræber med deres ekstremt lange haler.

Rævehaj
Denne rævehaj på 4,5 meter blev landet i Thyborøn – og afhentet til undersøgelser fra forskere fra Fiskeatlasset. Foto: Henrik Carl fra Statens Naturhistoriske Museum.

Sidst så stor en rævehaj blev fanget i dansk farvand var i 2009, hvor en rævehaj på 4,6 meter gik i nettet.
/MR
Kilder: fiskeatlas.ku.dk, Statens Naturhistoriske Museum, Videnskab.dk. 

ANNONCE

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close