Stor haj fanget ud for den jyske vestkyst

Lignende artikler

Arten Seksgællet haj er for første gang fanget i dansk farvand. Arten kan måle op til 6 meter. Foto: NOAA Ocean Explorer,
CC BY-SA 2.0 Wikipedia.

En seksgællet haj (Hexanchus griseus) er for første gang fanget i dansk farvand. Arten, der normalt lever på dybt vand, regnes for en af verdens største kødædende hajer, og kan nå en længde på over 6 meter.

Det var en dansk kutter fra Thyborøn, der fik hajen i nettet, der dog var død da den blev halet op.
Den seksgællet haj lever både i tropisk og tempereret vand og kan derfor træffes i alle verdenshave. Den lever normalt på store dybder fra 100-2000 meter.
Selvom hajen kan virke rolig og sløv i vandet er den seksgællet haj i stand til at opnå høje hastigheder for at jage og fange sit bytte ved hjælp af sin kraftige hale. Den har et bredt udvalg af byttedyr – fra fisk, blæksprutter, krabber til sæler og endda andre hajer. På trods af sin massive størrelse regnes arten for harmløs for mennesker, medmindre den provokeres.
Hajen, der blev fanget i Nordsøen, målte omkring 2 meter, men kan altså nå en størrelse, der er tre gange længere. Med fangsten er der nu dokumenteret fangster af 14 forskellige hajarter i dansk farvand.

Kilde: Dr.dk, Wikipedia, shark-references.com

ANNONCE

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close