Stor haj fanget ud for den jyske vestkyst

Arten Seksgællet haj er for første gang fanget i dansk farvand. Arten kan måle op til 6 meter. Foto: NOAA Ocean Explorer,
CC BY-SA 2.0 Wikipedia.

En seksgællet haj (Hexanchus griseus) er for første gang fanget i dansk farvand. Arten, der normalt lever på dybt vand, regnes for en af verdens største kødædende hajer, og kan nå en længde på over 6 meter.

Det var en dansk kutter fra Thyborøn, der fik hajen i nettet, der dog var død da den blev halet op.
Den seksgællet haj lever både i tropisk og tempereret vand og kan derfor træffes i alle verdenshave. Den lever normalt på store dybder fra 100-2000 meter.
Selvom hajen kan virke rolig og sløv i vandet er den seksgællet haj i stand til at opnå høje hastigheder for at jage og fange sit bytte ved hjælp af sin kraftige hale. Den har et bredt udvalg af byttedyr – fra fisk, blæksprutter, krabber til sæler og endda andre hajer. På trods af sin massive størrelse regnes arten for harmløs for mennesker, medmindre den provokeres.
Hajen, der blev fanget i Nordsøen, målte omkring 2 meter, men kan altså nå en størrelse, der er tre gange længere. Med fangsten er der nu dokumenteret fangster af 14 forskellige hajarter i dansk farvand.

Kilde: Dr.dk, Wikipedia, shark-references.com

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE