Skovbundens stjernebolde

Lignende artikler

stjernebold
Er det en nød? eller en frugt? Nej, det er såmænd en svamp!

Selvom svamperiget alene i Danmark er kæmpestort med mange tusinde arter, så er stjerneboldene noget helt for sig. Næsten som en blomst dukker den frem ad jorden. Det løgformede frugtlegeme åbner sig og folder sig ud som en stjerne, hvorpå kernen – sporebeholderen, der skal sikre arten fornyet liv og spredning, åbenbares. Den runde kerne, ser robust ud som skallen på en nød, men er i virkeligheden skrøbelig og papiragtig når den modnes og klar til at sprede sine sporer. Tunge regndråber er nok til at trykke på beholderen, der via en åbning øverst, får svampen til at udspy sporer som en lille vulkan.

stjernebolde

Kødet Stjernebold (foto) er den mest almindelige, men der findes flere arter i Danmark. Kødet Stjernebold ses i efteråret i parker og skove, men kan også dukke op ved kompostdynger og savsmuld i haver. Den findes hist og her i det meste af landet.
/NL

ANNONCE
ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,047FansLike
2,261FølgereFølg

Seneste artikler

Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close