Sjælden ugle dræber sjældne ørneunger

En stor hornugle, Europas største ugle med et vingefang omkring 170 cm, har plyndret en af Danmarks tre sjældne fiskeørnereder.
En stor hornugle, Europas største ugle med et vingefang omkring 170 cm, har plyndret en af Danmarks tre sjældne fiskeørnereder. Foto: Lisborg/NaturGrafik, Yathin S Krishnappa/Wikipedia.

Tre fiskeørneunger dræbt.
Europas største ugle, stor hornugle, har de senere år bredt sig i Jylland, hvor den endnu er sjælden med få ynglepar. Nu har en stor hornugle angrebet og dræbt 3 fiskeørneunger i det nordvestlige Jylland. Ynglende fiskeørne er endnu sjældnere i Danmark end den store hornugle. I 2013 er der således kun registreret 3 ynglepar af fiskeørn i hele Danmark.

Resterne af ørneungerne blev fundet i nabolaget og ved at studere levningerne, kan det konstateres at det er en stor hornugle, der har været på spil. Kæmpeuglen har formentlig angrebet ungerne på reden i ly af natten.

Første hold fiskeørneunger på vingerne
I Vandmosen i Grib Skov i Nordsjælland er det dog nu lykkedes Sjællands eneste fiskeørnepar at få unger på vingerne. For få dage siden lettede fiskeørnenes to unger fra reden og kan nu ses flyve rundt i området. Ungerne fodres stadig af forældrefuglene, der endnu bringer fisk til reden.

Det andet resterende, danske fiskeørnepar yngler ved Klosterheden nær Lemvig i Vestjylland. Her tegner det også til at der kommer to unger på vingerne i år.

Fiskeørnene trækker til det sydlige Afrika til september
De danske fiskeørne ventes at trække til Afrika syd for Sahara i løbet af september. Det er normalt hunnen, der først trækker mod syd, mens hannen og ungerne, en efter en, senere følger efter. Hornuglen, derimod – den bliver vinteren igennem og holder sin position som nattens fyrste.

Kilde: DOF.dk, Frederiksborg Amts Avis.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE