Sjælden kejserørn set ved Aabenraa Fjord!

Lignende artikler

Den sjældne kejserørn har valgt at aflægge Danmark et besøg. Foto Burg Guttenberg CC BY-SA 2,0, wikimedia

Kun en gang tidligere har Danmark haft et vinterbesøg af den sjældne kejserørn. Der er dog knap 30 kendte observationer gennem tiderne af kejserørne som har lagt vejen forbi landet.

Meget sjælden.

Det er ikke en helt almindelig vintergæst som er blevet spottet ved Varnæs Tykke Skov øst for Aabenraa. En kejserørn med et vingefang på knap to meter har valgt, at kigge forbi. Ifølge Klaus Malling Olsen, ornitolog og fuglebogsforfatter, er det ret sandsynligt, at den unge kejserørn ved Aabenrå Fjord vil blive i Danmark en tid. Det er vel og mærke hvis den ikke bliver forstyrret væk af alt for nærgående fotografer. Adskillige ornitologer er i skrivende stund på udkig efter den store fugl.
Kejserørnen er en af de mest sjældne ørne vi har i Europa og man skønner ynglebestanden til at tælle færre end 500 par. Ifølge Klaus Malling Olsen stammer ørnen sandsynligt fra den bestand som yngler i den sydøstlige del af Europa. Østlig kejserørn har de største bestande og yngler i Rusland, Tyrkiet og Balkan-landene. Bestanden mod vest yngler i Spanien og kaldes Spansk kejserørn. De ses kun som strejfgæster med Holland som det nordligste.
Alle steder er kejserørnen yderst fåtallig og en spredt forekommende ynglefugl.

MR/

Kilde: dof.dk

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close