Sjælden fugl får ornitologer til at valfarte til Bornholm.

Lignende artikler

En brun-drossel er på besøg på Bornholm. Her er en fotograferet i Japan. Foto: Jerry Gunner CC BY 2,0, wikimedia

Den helt specielle gæst bærer navnet Brun-drossel og blev i weekenden opdaget af ornitologen Pernille Galsgaard ved Sorthat Odde. Det er kun tredje gang at fuglen er set i Danmark. Første gang var på Fyn i 1888. Anden gang i Skagen i 1968 og så her i weekenden på Bornholm så det er bestemt ikke hverdagskost med så usædvanligt et besøg.

Brun-drosslen (Turdus eunomus) stammer fra Asien og holder normalt sin vinterferie i Kina. Noget er dog gået galt i navigeringen så fuglen i stedet er landet på Bornholm. Fuglen kan godt klare sig på disse breddegrader, hvor den bl.a. spiser tanglopper, men den finder næppe tilbage til Kina. Til gengæld bringer den glæde for en masse fugleinteresserede. Søndag var der samlet omkring 150 ornitologer på stedet og flere forventes at lægge vejen forbi i løbet af ugen.

Iflg. NaturGuides oplysninger holdt de fremmødte afstand som Coronareglerne foreskriver.

Kilde: TV2/Bornholm, bt.dk, dr.dk

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,112FansLike
2,493FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close