Se efter dyrespor i sne

Lignende artikler

Når skov og land dækkes af sne er det en god mulighed for at få et indtryk at det dyreliv, der ofte er lige udenfor. I haven vil der ofte være spor af mus, fugle og måske naboens kat. Måske også et egern? Tager man længere ud i landlige omgivelser vil sneen afsløre et varieret liv af dyrearter.

Musespor (til venstre) er talrige derude. Følg evt. sporet til musens gemmested. Egernsporet (midt) er let at kende. Egernet sætter sine bagben forrest i det spor den efterlader. Til højre ses spor af rådyrets klove, der i jægersprog betegnes som fod af dyr.
Musespor (til venstre) er talrige derude. Følg evt. sporet til musens gemmested. Egernsporet (midt) er let at kende. Egernet sætter sine bagben forrest i det spor den efterlader. Til højre ses spor af rådyrets klove, der i jægersprog betegnes som “fod af dyr”.

Sporjagt
Det kan være spændende at følge dyrenes spor. Følger du nogle rævespor vil du sandsynligvis også se, hvor ræven har gravet efter mus og måske fanget et bytte.
Måren er også let at kende. Den afsætter gerne sit spor i sæt to og to. Måren bevæger sig ofte i hop, hvilket ses af sporene.

Til venstre rævespor, der løber som en lang linie. Til højre mårspor, der afsættes i hop – to og to.

Harens spor er let at kende. Haren afsætter først forbenene og derefter de to bagben foran forbenenes aftryk.
Harens spor er let at kende. Haren afsætter først forbenene og derefter de to bagben foran forbenenes aftryk.

Ulven genindvandrede til Danmark i 2012. Ulvens fodspor ret stort; 8-12 cm uden kløerne. Typisk for ulvetrav er at bagpoten ofte sættes oven i forpotens spor, hvilket giver en afstand på 110-150 cm mellem hvert dobbelt fodspor. I midten ses fod af grævling. De lange kløer ses tydeligt i sporet. Til højre mårhundens næsten runde spor, hvor kløerne ses i sporet.

Til venstre odderens karakteriske glidebane-spor. Til højre: Snetunneler lavet af markmus.

Fugle laver naturligvis også spor. Ofte aftegnes fugles svingfjer i sneen ved at fuglen letter eller lander. Her er det fra en krage.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,113FansLike
2,497FølgereFølg

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close