Se den aktuelle stjernehimmel på din pc – gratis!

Lignende artikler

Få stjernehimlen på din egen computer – gratis!

Gratis, aktuel nattehimmel på din computer

Open source-programmet Stellarium (185 mb) er gratis at downloade på Stellarium.org og har du interesse i astronomi og nattehimlen kan det klart anbefales. Programmet viser en realistisk himmel i 3D, ligesom det du ser med det blotte øje, kikkert eller et teleskop. Programmet anvendes professionelt flere steder i planetarium-projektorer, men du kan altså kvit og frit få det på din egen computer.
Brug musen til at bevæge dig rundt på nattehimlen og zoom tæt på planeterne med musens scroll-hjul. Verdenshjørnerne er fint angivet med f.eks. S for Syd.

Indstil din placering.
Du indstiller din placering ved at klikke i bunden af venstre hjørne, hvor en menu fremkommer op langs den venstre side af skærmen. Klip på det øverste menupunkt, hvorpå en dialogboks fremkommer. Her kan du angive din placering. F.eks. Aalborg eller Copenhagen. Sæt derefter flueben i “Brug aktuel placering som standard”.
Som standard var placeringen sat til Paris, da NaturGuide.dk testede programmet.
Leg lidt med menuerne og prøv dig frem. Der er rigtig mange spændende muligheder.

Hent programmet på Stellarium.org.

På Stellarium.org kan du downloade det gratis program. Vælg din windows-version f.eks. 32-bit.

/NL
Kilde: planetariet.dk, ilvid.dk, wikipedia.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,111FansLike
2,493FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close