Salamander på glatis

Lignende artikler

Lille vandsalamander på isen i februar.

De milde, forårsagtige februardage efterfulgt at pludselig kulde og hård frost, har snydt flere dyr og planter. Således har denne vandsalamander ladet sig lokke frem fra sit vinterskjul og begivet sig mod vandhullet.

Da de seneste milde dage pludselig blev afløst af stedvis sne og hård nattefrost ned til – 7 grader C var den lille vandsalamander næsten nået ned til den nu isbelagte sø, hvor februarbilledet er taget.
Også en del frøer har ladet sig lokke frem før tid. Det ses især af fænomenet “stjernesnot” hvor rovdyr og fugle æder de sløve vinterfrøer – og kun efterlader de slimede æggeledere.

Disse geléagtige slimklatter er resterne af sløve vinterfrøer, der har vovet sig frem. Det er formentlig en musvåge, der har ædt frøen og kun efterladt de geléagtige æggeledere.

Både salamandere og frøer går i vinterhi, men det sker faktisk at man kan træffe både frøer og salamandere om vinteren på dage med plusgrader.

Denne hugorm blev fundet død på heden i februar. Den er formentlig død af kulde.

Også hugormen kan i milde februardage dukke op før tid. Nogle af de tidligste hugorme er rapporteret midt i februar og det sker årligt at der ses hugorme fremme sidst i februar – 5 uger før hugormene normalt dukker frem. De tidligste hugorme er stort set altid hanner. Slangerne bevæger sig normalt kun lige udenfor deres vinterhi så de hurtigt kan komme i ly, hvis vinteren igen viser tænder. Det kan blive fatalt for de slanger, der bevæger sig mod sommerkvarteret og bliver overrasket af vinteren.

At komme for tidlig frem af vinterdvalen er en sats. Men lykkes det med livet i behold er dyrene til gengæld sikker på at være blandt de første, der når frem til yngleterritoriet.
/NL

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,112FansLike
2,493FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close