Sådan sliber du kniven på en kaffekop!

Sådan gør du kniven skarp på en kaffekopHvad gør man nu lige når man har brug for at skære med en skarp kniv – og man ingen slibesten har ved hånden? Man tager en kaffekop, såmænd!

Nogle kan huske action tv-serien med MacGyver (fra begyndelsen af 1990’erne), der til enhver tid kunne klare sig i pressede situationer ved hjælp af almindelige hverdagsting.
Hvad gør man nu lige når man har brug for at skære med en skarp kniv – og man ingen slibesten har ved hånden? Og når dolken eller køkkenkniven er blevet sløv som bagsiden på en smørekniv?
Man tager en kop kaffe, såmænd! Og ja, når kaffen med god ro er drukket, så vendes kruset på hovedet – og her begynder det! Bedst er det hvis konen og svigermor undrende ser til! Du tager resolut din kniv og sliber den på randen af koppens bund – i bedste MacGyver-stil.
Se hvordan i videoen herunder (engelsk):

Annonce

Vi har efterprøvet tricket med en sløv kniv – og der var faktisk bedringer at se. Kniven kan vitterlig blive skarpere ved at slibe den mod den uglaserede underkant.

Det er faktisk muligt at gøre kniven skarpere på undersiden af et krus.

I felten bør du kaste blikket mod en handy slibesten.
Skal kniven blive rigtig skarp – og skal du også klare opgaven i felten, så skal anbefalingen herfra pege mod den lille og ganske handy diamant-slibesten fra svenske Fällkniven. Den fylder ingenting (noget mindre end et keramikgrus) og klarer opgaven med “thumbs-up”. Slibestenen fås hos dolk.dk for under 200 kr. inkl. læderetui.
Giv din kniv en tur med slibestenen – og hvis nogen kigger – så spring hurtigt over på undersiden af koppen – bare for at holde lidt på MacGyver-imaget.

Denne flade, lille slibesten fra svenske Fällkniven gør virkelig noget for din kniv. Med den kan du holde alle husets knive i topform. Set hos dolk.dk for under 200 kr. inkl. læderetui.

/NL

Annonce