Sådan finder myggen dig

Lignende artikler

Sådan finder myggen digDin sved, varmeudstråling og vejrtrækning tiltrækker myggen!
De fleste myggearter er mest aktive i søgen efter et offer i tiden omkring solnedgang. I skovområder, hvor der er læ og høj luftfugtighed kan et storstilet angreb dog risikeres på alle tider af dagen. Myggene sidder gerne og venter i vegetationen og når et varmblodet dyr kommer forbi er blodsugerne ikke sene til at benytte sig af chancen.

Myggene tiltrækkes bl.a. af vores lugte (sved, udånding m.m.) og varmestråling. Stikmyggene kan registrere øgningen af kuldioxid i luften som følge af dyr og menneskers vejrtrækning. En flok skovgæster kan således fange myggenes opmærksomhed på mange meters afstand. Dertil kommer at stikmyggene er mestre i at registrere temperaturændringer og opfange varme fra vores krop.

Der er meget der tyder på at varme mennesker foretrækkes frem for personer med køligere hud. Myggene kan registrere temperaturforskelle på under 0,5 grader.

Vidste du, at:
– det er kun hun-myggen, der stikker.
– der findes ca. 35 arter af stikkende myg i Danmark
– malariamyggen er almindelig udbredt i Danmark

Læs mere om myggenes verden

ANNONCE
ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,047FansLike
2,255FølgereFølg

Seneste artikler

Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close