Praktisk app: Sådan finder du let kontaktoplysninger til stedets ejer

Har du prøvet at færdes i et naturområde, hvor du har behov for at finde og spørge ejeren?

NaturGuide.dk har fået flere henvendelser fra læsere, der spørger om hvordan man lettest i felten finder kontaktoplysninger på ejeren af det sted, hvor man befinder sig – eller er i nærheden af. Der gælder forskellige regler for ophold og færdsel på henholdsvis offentlige og private naturområder, så alene dette forhold er værd at vide. Der kan også være forhold hvor man har brug for at kontakte ejeren. F.eks. om du må slå teltet op for en nat?

Find let matrikelnummer, ejerens navn, adresse og telefonnummer

Vi har gravet lidt i sagen og opdaget at der faktisk er udviklet en smart app, der på bedste vis klarer opgaven. Appen “Find ejeren” er udarbejdet af konsulenthuset Geoinfo, med bidrag af hundeførere i Schweiss-registret (der eftersøger såret og anskudt hjortevildt og derfor ofte krydser mange private jordlodder) samt Naturstyrelsen. Appen bygger på data fra Geodatastyrelsen med blandt andet matrikeloplysninger.

Appen kan hentes i Google play eller App Store og er gratis. Vi har testet appen ved flere lejligheder og den fungerer godt. Den er let og ligetil at anvende.

Efter at have downloaded appen på telefonen er det blot at starte op. Klik på “start”, hvorefter et Danmarkskort dukker op. Zoom ind på det område du ønsker oplysninger om. Matrikelgrænserne vises når du zoomer nærmere ind. Tryk på kortet med en finger – og vupti: Matrikelnummer og ejerens navn dukker frem. Et link fører direkte til både krak.dk eller 118.dk, hvor adresse og telefon på ejeren kan ses.
/MR

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE