Rottegift rammer ikke kun rotter

Lignende artikler

98% af undersøgte husmårer har spor af rottegift i kroppen.
Ny rapport: 98% af undersøgte, danske husmårer har spor af rottegift i kroppen.

Danske rovfugle- og rovdyr rammes af rottegift.
En ny forskningsrapport fra Aarhus Universitet viser, at mange danske rovdyr har alt for stor koncentration af rottegift i deres kroppe. I følge rapporten bliver rovdyr som mår og ilder og rovfugle som musvåger og falke ramt, når vi bekæmper mus- og rotter ved at udlægge gift. Brug af gift er den mest udbredte metode til at komme af med rotter og mus. Men giften slår ikke kun skadedyrene ihjel. Rovdyr og rovfugle får giften i kroppen når de æder forgiftede mus og rotter.

Forbudt at bruge rottegift i naturen.
Forskerne har fundet giftstofferne i en lang række mindre rovdyr og i nogle af dem i doser, der er direkte livtruende for dyrene.
95% af de undersøgte ildere og 98 % af husmårene have rottegift i sig. Det til trods for, at man fra 2012 har forbudt brug af rottegift i naturen. Rapporten konkluderer på den baggrund at det er giftudlægning ved huse og bygningen der er hovedårsagen til forgiftningerne.
/NL

Kilde: Institut for Bioscience og Institut for Miljøvidenskab på Aarhus Universitet.

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close