Rekordhøj CO2-forøgelse i atmosfæren

Lignende artikler

Verdens Meteorologi-Organisationen (WMO) konkluderer i en ny rapport at CO2-forøgelsen i atmosfæren er rekordhøj.

Sammendraget af målingerne for 2016 viser, at kuldioxidkoncentrationen har nået et gennemsnit på 403,3 ppm (milliondele). Den tidligere rekordforhøjelse blev sat i 1998 og var 2,7 ppm.
WMOs generalsekretær Petteri Taalas oplyser at CO2 er i atmosfæren i hundreder af år og endnu længere i havene. I følge Taalas får vi et meget varmere og mere ekstremt klima i fremtiden. “Der er ingen tryllestav, der kan fjerne dette fra atmosfæren”, siger Petteri Taalas.

Stigningen er 50 procent højere end gennemsnittet for de sidste ti år.

100 gange større siden istidens ophør.
I løbet af de sidste 70 år er stigningen i CO2 i atmosfæren næsten 100 gange større end i slutningen af den foregående istid, skriver WMO i rapporten.

Tørke og mere ekstremt vejr er nogle af de dystre fremtidsudsigter som følge af et højere CO2-indhold i atmosfæren. Her et næsten udtørret flodleje fra Afrika.

“Det er den største stigning, vi har set i de 30 år, vi har brugt dette netværk,” siger Oksana Tarasova, chef for WMOs program for atmosfæreovervågning, til BBC.

Behov for en hurtigere CO2-reduktion.
“Uden hurtige nedskæringer i CO2-udledningen og andre drivhusgasser, er vi på vej mod farlige temperaturforhøjelser ved udgangen af dette århundrede. Langt ud over det mål, der er fastsat i Paris-aftalen. Fremtidige generationer vil arve en langt mere ugæstfri planet”, siger Taalas.

Kilder: nrk.no.

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close