Ramsløg vokser vildt i mange skove og mulighederne for at bruge planten er mange. En af de nemme og lækre er ramsløg-salt. Det er nemt at lave og så smager det helt fantastisk.

Ingredienser:
  • 50 g friske ramsløgsblade (en god håndfuld)
  • 1-1,5 dl. Groft salt (afhængig af hvor kraftigt man ønsker ramsløgsalten)
Fremgangsmåde:
  • Efter at bladene er plukket, skylles de let, hvorefter vandet tørres/rystes af.
  • Blade og salt kommes i en blender og blendes til en ensartet masse.
  • Den våde masse lægges på en bageplade med bagepapir og fordeles i et tyndt lag.
  • Pladen sættes i ovnen ved 50 grader i 3-4 timer.
  • Husk af og til at røre/vende i massen så det hele tørres.
  • Når ramsløgsalten er tørret knuses det i en morter til passende stykker.
Blade og salt blendes.
Massen smørres ud på bagepapir og tørres i 3-4 timer i ovnen.

Bor man ikke i et område, hvor der vokser vilde ramsløg kan de købes i mange kolonialforretninger.

Hvis man selv ønsker at plante ramsløg ud i sin have, skal man lige være opmærksom på, at de breder sig ret kraftigt og kan gøre bugt med selv skvalderkål.

HUSK!
At ramsløg kan forveksles med liljekonvaller og Høst-tidsløs som begge er giftige. Det er dog ikke så svært at kende forskel når man først kender dem. Ramsløs dufter også kraftigt af løg hvilket de andre to ikke gør.

Læs også: Ramsløg – duften af forår

MR/

Annonce