På med (bål)handsken!

Lignende artikler

Det knitrer fra bålet og syder fra panden. Jeg elsker at lave mad over bål – hvad enten det er en friskfanget fisk, en gryderet – eller blot pandekager med ungerne. Når jeg arbejder med bål er jeg i de senere år begyndt at bruge et nyt “redskab”: et par gode bålhandsker!

Af naturvejleder Niels Lisborg

Panden er varm, men jeg mærker det ikke da jeg løfter den af ilden og vender pandekagen i luften til drengenes begejstring. Mine bålhandsker beskytter mod varmen og tillader at jeg med rolige bevægelser kan arbejde omkring ilden. Både når det gælder om forsigtigt at lægge et nyt stykke brænde på bålet eller arbejde med bålpander, gryder og grillrist.

Det er ikke et problem at håndtere den varme pande med et par gode, varmebeskyttende bålhandsker.

Der findes mange modeller af bålhandsker – og til nød kan man bruge et par kraftige arbejdshandsker, men jeg er faldet for de rustikke, langskaftede handsker fra det danske mærke Robens (annoncelink). De er ikke voldsomt dyre og har en bred anvendelighed – og jeg kan godt lide “outdoor-look'et”. De varmebeskyttende handsker er lavet af læder og kan anvendes sammen med støbejerns-grej (der ellers kan være ret varme at håndtere) og åben ild. Hjemme på terrassen og i haven er handskerne også fine omkring bålfadet eller grillen.
Handskerne er one-size og kan derfor være lidt store i en damehånd, men det betyder faktisk ikke så meget når handskerne i praksis bruges som grydelapper.

Morgenmad i det fri. Bålhandsker er gode når støbejerns-udstyr skal håndteres. Det er heller ikke et problem at vende brødet med handske-fingrene.

Prisen for et sæt handsker (højre og venstre) er omkring 130 kr. Som regel har jeg ikke pladsmangel i rygsækken, men i tilfælde når pladsen er trang nøjes jeg med at tage den ene handske med til min foretrukne hånd.

De rustikke handsker kan bl.a. købes hos Friluftslageret (annoncelink til tilbud).

Bålhandsker kan være gode i mange sammenhænge. Privat har jeg et sæt liggende ved brændeovnen, hvor lågen kan blive ret varm at åbne når der skal fyldes nyt brænde på. Også ved grillen på terrassen kan bålhandsker være berettiget.

NaturGuide.dk tester og sammenligner netbutikkerne i relation til brugervenlighed, sikker netbetaling og kundeanmeldelser. Som altid gør vi opmærksom på at NaturGuide.dk modtager et provenu for annoncer, henvisninger og salg, men vi går aldrig på kompromis med vores egen overbevisning. 10 % gives til naturbevarende formål uden ekstra udgift for forbrugeren. Vi tager forbehold for prisændringer hos producenter og netbutikker.

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

Følg NaturGuide.dk

8,335FansLike
4,223FølgereFølg

Seneste artikler

ANNONCER

Annonceplads