På rygsæk-dagstur i lavlandet med Highlander-daypacker

Highlander i fladt terræn. Vi tester et skotsk bud på en prisfornuftig tur-rygsæk.

Det er i den grad blevet efterår. Den første frost har været på banen, men er nu afløst af regn og lidt dis. Det er dog helt stille vejr – og smukt da efterårets farver sætter kulør på landskabet. En perfekt dag til en vandretur. Turen går i dag gennem det forholdsvis øde skov- og klithedeland i grænselandet mellem Thy og Han Herred. Turen er ideel til at afprøve mit nye åndbare regnsæt og den nye dagstur-rygsæk fra skotske Highlander som jeg fornylig fik tilsendt til test af den danske outdoorshop Backpackerlife.dk.

Af Marianne Riis. Artiklen er sponsoreret, men uafhængigt testet og vurderet af NaturGuide.dk.

På vandring med rygsæk i det danske lavland med smukke efterårsfarver og traner og ravne som lydkulisse.

Highlander Venture Daypacker

Venture daypack hedder Highlanders bud på en dagsrygsæk, hvor der er plads til det mest nødvendige – når man, som de fleste gør, tager ud og returnerer til en base – hvad enten det er en lejr, et hotel – eller som i mit tilfælde bilen, der holder parkeret på en p-plads i kanten af skoven.
Highlander Venture rummer 20 liter, hvilket er i den mindre ende i forhold til de tur-rygsække vi tidligere har afprøvet, men da jeg pakkede rygsækken med det jeg mente at kunne få brug for undervejs – mad og drikke, et par ekstra strømper, hue og handsker, så slog pladsen alligevel rigeligt til.

Highlander Venture Daypacker fås i rød og sort. Selve tasken vejer kun 470 gram.

Mit umiddelbare indtryk var at rygsækken har en ret tynd og blød Airmesh-polstret ryg, hvor de fleste rygsække i bedre kvalitet har kraftigere og stivere ryg, men da jeg først fik Venture på ryggen er den faktisk ret behagelig. Selv med et par store, tunge ståltermokander ombord sidder Venture overraskende godt og jeg kan ikke mærke rygsækkens indhold mod min ryg. Jeg tænker, at en af fordelene ved det bløde design er at tasken nærmest er foldbar og derfor ideel som rejseledsager på ferier som ekstra dagtursrygsæk. Den er nem at have i en kuffert eller en større rygsæk og med sin vægt på kun 470 gram er det ikke Venture, der tynger i baggagen.
Skulderstropperne er justerbare – og også Airmesh-polstret. Stropperne kan spændes sammen over brystet med et klik-spænde, så selerne sidder godt og glider aldrig af skuldrene.

Test af rygsæk: Highlander Venture er meget blød og fylder ikke meget som sammenfoldet dagstur-rygsæk i feriekufferten eller i den store vandrerygsæk. Ryg og stropper er polstret med det luftige Airmesh.

Rygsækken har et stort rum med en inderlomme – evt. til en tablet, dokumenter m.m. Foran – udenpå, er der en lynlås-lomme med god dybde til f.eks. kort, billetter m.m. Venture fås i sort og rød. Begge er ret flotte. På fronten er der monteret elastikbånd, hæftet med diskrete refleksbånd. Det kan have en værdi, hvis man vandrer langs en trafikeret vej.
Rygsækken har to elastiske sidelommer, der ofte også er praktiske. De passer i størrelse omtrent til en mindre drikkeflaske. I mit tilfælde dog en juicebrik og en müslibar.

Highlander Venture – og dansk efterårsregn

I dag regner det en del – selvom det er en fin, stille regn. Rygsækken, der er lavet af Ripstop Polyester har en PU coating, der bør kunne klare en dansk regnbyge. På et tidspunkt regnede det ret kraftigt og for at teste grundigt havde jeg foldet et tykt lag køkkenrulle ned i rygsækken ud mod rygsæksvæggen. Da vi nåede til en shelterplads med mulighed for at søge ly, åbnede jeg tasken – og indrømmet køkkenrullen var let fugtig, men ikke decideret våd. Det er faktisk ok, synes jeg. For relativt få kroner kan tilkøbes et egentligt regncover, der er let at trække over tasken. Konklusionen er derfor at Venture godt kan overraskes af en regnbyge og stadig holde dine ekstra strømper tørre. I øvrigt pakker jeg altid mit ekstra tøj i poser når jeg vandrer med min store vandrerygsæk.

Det småregnede på en god del af turen. Highlander Venture er PU-coated og afviste regnbygerne. Ved massiv regn vil jeg anbefale et regncover , der kan købes hos Backpackerlife,dk som tilbehør.

Producenten bag

Producenten bag Venture, skotske Highlander, har mere end 30 år på bagen når det kommer til fremstilling af outdoorprodukter til friluftsliv som f.eks. soveposer, rygsække og telte. Produkterne blev oprindeligt udviklet til Skotlands højland med skiftende vejrforhold. Senere blev devisen, at hvis grejet kunne klare de skotske vejrforhold, så kunne det bruges hvor som helst. I dag sælges Highlanders produkter i 50 lande verden over. Highlanders produkter udvikles i Skotland, men produceres i Kina, ligesom det også er tilfældet for en række kendte nordiske outdoor-mærkevarer som f.eks. Fjällräven.

God værdi for pengene

Highlander Venture sidder godt og er en fin dagstur-rygsæk med god værdi for pengene.

Jeg har tidligere testet bl.a. vandresokker fra Highlander med succes. Vores indtryk er at man generelt får meget for pengene når det gælder produkter fra Highlander. Venture dagturs-rygsækken er ingen undtagelse og et godt bud på en stabil tur-rygsæk, der også er ideel at tage med på ferier. Prisen er overkommelig, da den kan købes for 299 kr. hos Backpackerlife.dk.


NaturGuide.dk tester og sammenligner netbutikkerne i relation til brugervenlighed, sikker netbetaling og kundeanmeldelser. Som altid gør vi opmærksom på at NaturGuide.dk modtager et provenu for annoncer og henvisning og salg, men vi går aldrig på kompromis med vores egen overbevisning. 10 % gives til naturbevarende formål uden ekstra udgift for forbrugeren. Vi tager forbehold for prisændringer hos producenter og netbutikker.

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE