Oplev vinterens vandstære

Vinterens vandstære.

Af Marianne Riis.
Hver vinter er der en række spændende fugle, der kan opleves ved danske vandløb. En af dem er isfuglen, hvor en del svenske isfugle søger til Danmark og blander sig med de danske standfugle. En anden særlig fugl er vandstæren. Den yngler kun sjældent i Danmark – og kun med enkelte par, men hver vinter kan norske og svenske vandstære opleves ved danske vandløb, særligt steder med god strøm i vandet.

Netop for at opleve vandstæren tog familien og jeg en tur ud til et af de mere sikre steder at opleve vandstæren. Den gamle fisketrappe i Bindslev i Nordjylland er et ret sikkert valg.

Flot ser det ud når isen dekorerer den 40 år gamle fisketrappe, men måske lever fisketrappen på lånt tid, da den ikke er tidssvarende og i en vis grad hindrer fisk i at trække op i åen.

Her strømmer Uggerby Å brusende forbi – og netop på denne frysende februardag var åens bredder dekoreret af is i forskellige formationer. Og dér var den! Vandstæren! Fra bredden sprang den sortbrune fugl med det hvide bryst ud på hovedet i vandet – og kom op retur med småinsekter – sikkert vårfluelarver i næbbet.

Sjovt at opleve hvordan vandstæren tager hovedspring og dykker ned i vandet – for kort efter igen at stå på bredden med småinsekter i næbbet.

En fin oplevelse for hele familien – kombineret med smukke omgivelser og en nærliggende shelterplads, hvor det er muligt at tænde et lille bål. Her kan du kan læse mere om vandstæren.

Hvis du vil opleve vandstæren i nærheden af dig – så prøv at gå ind på ornitologernes dofbase og søg på vandstær.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE