Oplev vinterens vandstære

Lignende artikler

Vinterens vandstære.

Af Marianne Riis.
Hver vinter er der en række spændende fugle, der kan opleves ved danske vandløb. En af dem er isfuglen, hvor en del svenske isfugle søger til Danmark og blander sig med de danske standfugle. En anden særlig fugl er vandstæren. Den yngler kun sjældent i Danmark – og kun med enkelte par, men hver vinter kan norske og svenske vandstære opleves ved danske vandløb, særligt steder med god strøm i vandet.

Netop for at opleve vandstæren tog familien og jeg en tur ud til et af de mere sikre steder at opleve vandstæren. Den gamle fisketrappe i Bindslev i Nordjylland er et ret sikkert valg.

Flot ser det ud når isen dekorerer den 40 år gamle fisketrappe, men måske lever fisketrappen på lånt tid, da den ikke er tidssvarende og i en vis grad hindrer fisk i at trække op i åen.

Her strømmer Uggerby Å brusende forbi – og netop på denne frysende februardag var åens bredder dekoreret af is i forskellige formationer. Og dér var den! Vandstæren! Fra bredden sprang den sortbrune fugl med det hvide bryst ud på hovedet i vandet – og kom op retur med småinsekter – sikkert vårfluelarver i næbbet.

Sjovt at opleve hvordan vandstæren tager hovedspring og dykker ned i vandet – for kort efter igen at stå på bredden med småinsekter i næbbet.

En fin oplevelse for hele familien – kombineret med smukke omgivelser og en nærliggende shelterplads, hvor det er muligt at tænde et lille bål. Her kan du kan læse mere om vandstæren.

Hvis du vil opleve vandstæren i nærheden af dig – så prøv at gå ind på ornitologernes dofbase og søg på vandstær.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,113FansLike
2,493FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close