naturglæde
NaturGuide eMagasin er et af Danmarks største fotojournalistiske netmagasiner om dansk natur og friluftsliv. Magasinet har til formål at udbrede kendskabet til Danmarks natur, flora og fauna.

Artiklerne skrives primært af naturfaglige skribenter med en baggrund som biolog, naturvejleder eller lignende, men også af erfarne naturfotografer baseret på “first hand”-oplevelser i felten.

Skribenter

Marianne RiisMarianne Riis er redaktør på NaturGuide.dk. Derudover er hun partner hos VisitNATURE (der udgiver NaturGuide.dk) og varetager derigennem også henvendelser fra vores søstersider bl.a. NaturGrafik.dk.
Marianne har i mange år arbejdet for en amerikansk koncern og har bl.a. en HD i organisation og ledelse. Fra 2014 tog hun springet og blev selvstændig med fuld tid som redaktør. Marianne har efterfølgende løftet NaturGuide.dk til at blive et af Danmarks største fotojournalistiske netmagasiner med fokus på natur og udeliv. Hun er i dag også aktiv i forenings- og bestyrelsesarbejde indenfor natur og miljø. Marianne har besøgt mange af verdens enestående naturområder bl.a. Amazonregnskoven, Galapagos-øerne, Andesbjergene m.m.

Søren OlsenSøren Olsen er forfatter og naturskribent og har arbejdet med naturhistoriske emner siden 1971, hvor han skrev og udgav et naturskoleblad på Eriksminde Efterskole i Østjylland. Siden er det blevet til artikler for forskellige magasiner og tidsskrifter, lige fra Illustreret Videnskab til Natur & Miljø. Siden 1989 har han leveret en ugentlig naturartikel til en række provinsaviser via Dagbladenes Bureau.
Søren Olsen har siden sin første bog ”Ud i naturen” i 1984 skrevet over 20 bøger (primært natur- og kulturguider), med ”Kampen om Danmarks natur” på Gads Forlag som den seneste. Han har desuden arbejdet som fagbogsredaktør for forlagene Politiken og Hovedland.

Thomas LisborgThomas Lisborg er uddannet biolog og fungerer som faglig koordinater. Thomas har prøvet lidt af hvert indenfor naturens verden. Både som dykker, jæger, faldskærmsspringer, kajakroer og deltager i Vasa-skiløbet. Udover sparring leverer Thomas naturfaglige artikler og fotos – og har især fotograferet mange insekter – fra Apollo-sommerfuglen til natpåfugleøje og kastanjeminér-møl. Thomas har tidligere arbejdet som forskningsassistent for Center for Skov og Landskab, men har i dag specialiseret sig i bl.a. virksomhedsmiljø og –arbejdsmiljøledelse hos Novo Nordisk.

Sabine JensenSabine Jensen er fotograf og naturvejleder og har bl.a. en fortid som soldat ved Jyske Dragonregiment og senere uddannet lærer med fagkompetancer i bl.a. biologi og idræt. Sabine har været med på NaturGuide.dk siden den spæde start i 2004 og har leveret mange artikler og fotos til NaturGuide.dk gennem årene.
Sabine har i en årrække været aktiv i bestyrelsen for Danmarks naturvejlederforening og har haft talrige børn og voksne med ud på oplevelser i naturen, ligesom hun også har optrådt i mange radio- og tv-udsendelser om naturens verden.

Niels LisborgNiels Dahlin Lisborg er naturforvalter og aktiv naturfotograf. Han har fotograferet natur siden han var 14 år og deltaget som fotograf på flere udenlandske ekspeditioner. Niels er uddannet skov- og landskabsingeniør og naturvejleder, og har specialiseret sig i naturforvaltning, hvor han som skovfoged og projektleder bl.a. har arbejdet hos Naturstyrelsen. Niels har tidligere arbejdet med medie- og pressekontakt og bl.a. været afsluttende projektleder på Skjern Å-naturprojektet (Skjern Enge) og arbejdet med fugleforvaltning på Tipperne, Danmarks ældste fuglereservat. I dag er han leder af naturreservatet Vejlerne og arbejder engageret med naturforvaltning hos Aage V. Jensen Naturfond.

Derudover leverer en række andre skribenter, bloggere, freelancere og fotografer i mindre omfang materiale til NaturGuide.dk. Vi er altid glade for gode bidrag og ideer. Tak til bl.a. Hanne Bjørnsen, Marie Falk, Jeppe Zabel, Thomas Nissen og Jesper Nielsen m.fl.

Historie: Startede som billedbureau.

NaturGuide.dk er startet som en del af billedbureauet NaturGrafik, et team af naturfotografer, der leverer naturfotos til en lang række formål. Det stod ret hurtigt klart, at vi brændte inde med mange spændende iagttagelser og oplevelser fra vores fototure i felten. Det blev starten til at vi begyndte at sætte tekst til billederne. I dag er NaturGuide.dk et af Danmarks mest populære sites om natur og miljø med mange tusinde sidevisninger hver uge. Webmagasinet bruges bl.a. i undervisning via netbaserede smart boards, ligesom NaturGuide.dk også jævnligt citeres i pressen.

NaturGuide.dk finansieres af annoncer – til fordel for naturbevarelse.
NaturGuide.dk modtager ingen offentlig støtte og drives alene på baggrund af annoncesalg og affiliates-aftaler og support fra fagfolk, der yder artikler til siden under respekt for webmagasinets formål. VisitNATURE donerer 10% af indtægterne til naturbevarende formål bl.a. regnskovsbevarelse.

NaturGuide.dk udgives af medievirksomheden VisitNATURE, der også står bag Naturvejleder.dk og naturturistportaler som ThorupStrand.dk og WildAboutDenmark.com samt billedbureauet NaturGrafik.dk. Læs mere på www.VisitNATURE.com.

Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med over 1000 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. 

Til gengæld lover vi ingen blinkende, larmende reklamer - men derimod relevante læsertilbud - og tilmed ofte meget fordelagtige rabatkoder.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 

Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.
På forhånd tak.
Close