Odderen erklæret for uddød i Japan

Lignende artikler

Den japanske odder er nu blevet erklæret uddød af det japanske miljøministerium. Dyret kan i dag kun ses som udstoppede eksemplarer på museer. Foto: Wikipedia.

Efter ikke at være set i mere end 30 år har det japanske miljøministerium nu valgt at erklære den japanske odder (Lutra lutra whiteleyi) for uddød. I samme uge har ministeriet erklæret flere andre arter for uddøde.

Ikke set siden 1979.
Engang var den japanske odder, der regnes for en underart af den europæiske eurasiske odder, meget talrig i Japan. At odderen nu er forsvundet tilskrives tidligere tiders jagt og stræben efter dyrets pels samt at odderens levesteder op igennem tiden er blevet ødelagt og påvirket af forurening.

Den japanske odder blev sidst officielt observeret i naturen i en flod i byen Susaki i 1979, da et enkelt dyr blev fotograferet.

Udover odderen har Miljøministeriet også erklæret en underart af hestesko-flagermus (Rhinolophus pumilus miyakonis) for uddød. Flagermusen har ikke været set siden 1971. Den japanske underart af den asiatiske sorte bjørn (Ursus thibetanus japonicus) blev erklæret uddød på øen Kyushu, hvor den ikke har været set siden 1957 (bjørnen findes dog stadig andre steder i Japan). En fugleart, en insektart, en skaldyrsart og to plantearter blev også opført som uddøde.

Kilde: scientificamerican.com

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close