Odderen erklæret for uddød i Japan

Den japanske odder er nu blevet erklæret uddød af det japanske miljøministerium. Dyret kan i dag kun ses som udstoppede eksemplarer på museer. Foto: Wikipedia.

Efter ikke at være set i mere end 30 år har det japanske miljøministerium nu valgt at erklære den japanske odder (Lutra lutra whiteleyi) for uddød. I samme uge har ministeriet erklæret flere andre arter for uddøde.

Ikke set siden 1979.
Engang var den japanske odder, der regnes for en underart af den europæiske eurasiske odder, meget talrig i Japan. At odderen nu er forsvundet tilskrives tidligere tiders jagt og stræben efter dyrets pels samt at odderens levesteder op igennem tiden er blevet ødelagt og påvirket af forurening.

Den japanske odder blev sidst officielt observeret i naturen i en flod i byen Susaki i 1979, da et enkelt dyr blev fotograferet.

Udover odderen har Miljøministeriet også erklæret en underart af hestesko-flagermus (Rhinolophus pumilus miyakonis) for uddød. Flagermusen har ikke været set siden 1971. Den japanske underart af den asiatiske sorte bjørn (Ursus thibetanus japonicus) blev erklæret uddød på øen Kyushu, hvor den ikke har været set siden 1957 (bjørnen findes dog stadig andre steder i Japan). En fugleart, en insektart, en skaldyrsart og to plantearter blev også opført som uddøde.

Kilde: scientificamerican.com

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE