Nyt IT software kan identificere fuglesang!

Lignende artikler

Forskere har udviklet en ny avanceret dekoder som automatisk kan identificere sange fra forskellige fugle.

Forskere udvikler ny software, der kan identificere de forskellige fuglesange fra hinanden. Her en syngende, dansk rørspurv.
Forskere udvikler ny software, der kan identificere de forskellige fuglesange fra hinanden. Her en syngende, dansk rørspurv.

Ny computer-software kan genkende og identificere fuglestemmer.
De spændende forskningsresultater er publiceret i Journal Peer J. af engelske dr. Dan Stowell. Ifølge ham er fuglesang en utrolig kompleks størrelse og han fortæller, at det oftest er de mest simple lyde som er sværest at identificere fordi de kan lyde meget ens.
Den nye software kan identificere de forskellige fuglesange fra hinanden ved at man først har lagt forskellige strofer og lyde fra de enkelte fugle ind på computeren. Herefter kan computeren ved hjælp af såkaldt ”feature-learning” som er en teknik, der beror på automatisk analyse og klassifikationsalgoritme, genkende de enkelte fugles sange.
Rapporten er lavet over sange fra flere hundrede forskellige fugle fra hele verden.

App, der kan identificere fuglene, der synger.
Ifølge Dr. Stowell er en app indenfor rækkevidde, hvor det er muligt at gå tur i skoven og så få en identifikation af den fuglesang man møder.
Dr. Stowell er endda gået et skridt videre og en af de ting han for tiden arbejder på, er at kunne identificere hvilke fugle som danner par – blot ved at lytte til deres sang.
Det er et meget kompleks område forskerne har kastet sig ud i og Stowell indrømmer da også, at det er kompliceret. De nye resultater virker dog lovende.
/MR
Kilde: BBC News.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,071FansLike
2,396FølgereFølg

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close