Nyt forskningscenter i Norge skal hjælpe mod tabet af biodiversitet!

Lignende artikler

skovstjerne

Nyt norsk center for biodiversitet og økosystemer.

Det nye, norske center CeBES (Centre for Biodiversity and Ecosystem Services) består af forskellige forskningsinstitutter som er gået sammen i kampen for at styrke biodiversiteten og en mere bæredygtig udnyttelse af naturen.
Centeret som rummer deltagere fra Norsk institut for naturforskning (NINA), Norges teknisk-naturvidenskabelige Universitet (NTNU), Norsk institut for bioøkonomi (NIBIO) samt stiftelsen for industriel og teknisk forskning (SINTEF).

Samarbejdet skal sikre større tværfaglighed samt et bedre grundlag for at skabe et bæredygtigt samfund. Ifølge administrerende direktør fra NINA, Norunn S. Myklebust, har de længe ønsket et tættere samarbejde med de andre fagmiljøer som arbejder med biodiversitet samt bæredygtig udnyttelse af naturen.

Det er planen, at CeBES både skal hjælpe med at standse tilbagegangen af arter og naturtyper både i Norge, men også internationalt.
MR/

Kilde: forskning.no

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close