Nye regler for brakmarker gavner vildtet og jægerne!

Lignende artikler

Det er blandt andet agerhøns som kan få glæde af de nye regler. Foto: David Galavan CC BY 2.0, Wikimedia
Det er blandt andet agerhøns som kan få glæde af de nye regler. Foto: David Galavan CC BY 2.0, Wikimedia

Ny regler for brakmarker møder ros fra jægerforbundet, men tiltaget giver ikke fremgang for trængt biodiversitet, siger kritikere.

Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen ændrer nu reglerne for brakarealer. Landmændene får med den nye lov mulighed for at pløje og så vildtafgrøder på arealerne, uden at de behøver at slå det i eftersommeren.
De nye regler er kommet i stand efter et samarbejde mellem NaturErhvervstyrelsen, biavlerne og Danmarks Jægerforbund. Vildtafgrøderne skal efter hensigten skabe bedre betingelser for det jagtbare vildt og afgrøderne kan i visse tilfælde også tilgodese  honningbierne og derved biavlerne.

Ifølge Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen er ændringen af reglerne godt for biodiversiteten i Danmark, men det er det langt fra alle der er enige i, tvært i mod.
Det er arter som betegnes som “generalister”, der vil få mest glæde af de nye regler og ikke den truede biodiversitet, fremgår det af flere kritikere fra facebookgruppen Biodiversitet.dk. Hvis tilbagegangen af vilde arter skal stoppes er det andre virkemidler som skal i brug.
Naturbeskyttelse.dk tager skridtet videre og skriver: “At Miljø- og Fødevareminister, Eva Kjer Hansen, nu vil tillade, at brakmarker pløjes og tilsås med frøblanding, er et alvorlig tilbageslag for de vilde arter på brakmarkerne. Det er også et godt eksempel, eller snarere et trist eksempel på, at der ingen faglighed er bag naturpolitikken.”

Ifølge Miljø- og Fødevareministeren er det blandt andet Danmarks Jægerforbund som har bidraget med ekspertviden på området.

MR/

Kilder: Danmarks Jægerforbund, Miljø- og Fødevarestyrelsen, facebookgruppen biodiversitet.dk, Naturbeskyttelse.dk.

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close