Ny sommerfugleart opkaldt efter Sir David Attenborough

Lignende artikler

Sir David Attenborough på omslaget til BBC lydbog baseret på serien Life Stories.
Sir David Attenborough på omslaget til BBC lydbog baseret på serien Life Stories.

En af tidens største ikoner blandt tv-verdenens naturformidlere, Sir David Attenborough, har fået opkaldt en ny, sjælden sommerfugl efter sig. Den nyopdagede, sydamerikanske sommerfugl skal hedde Euptychia attenboroughi eller på engelsk Attenborough’s black-eyed satyr.Den nu 89-årige naturformidler har gennem de seneste fire årtier været en kendt vært og fortæller i BBCs naturprogrammer.
Attenboroughs store indsats gennem årene har bidraget væsentligt til en folkelig interesse og forståelse for Jordens naturværdier.
Attenborough har lavet dokumentarfilm fra alle afkroge af verden. Fra havets dyb til afsides regnskove.

Den nye sommerfugleart Euptychia attenboroughi.
Den nye sommerfugleart Euptychia attenboroughi.

Den navngivede sommerfugl er sandsynligvis ret sjælden. Arten er fundet i lavlandet i Amazonregnskovene i grænselandet mellem Venezuela, Brasilien og Colombia.
Indtil videre har forskerne dog kun indsamlet fire eksemplarer så det er endnu for tidligt at vurdere artens udbredelse. Alle eksemplarer er fundet indenfor en radius på 500 km.

Og i øvrigt er det ikke første gang at forskere har ladet nyopdagede arter opkalde efter den aldrende Attenborough, netop i en erkendelse for englænderens store betydning for belysning af Jordens naturværdier.
/JN

Kilde: Forskning.no.

 

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close