Ny kæmpe edderkoppeart fundet på Sri Lanka.

Benspænd på 20 cm!

Kæmpeedderkoppen Poecilotheria rajaei. Foto: Ranil Nanayakkara / British Tarantula Society, Wikipedia.
Kæmpeedderkoppen Poecilotheria rajaei. Foto: Ranil Nanayakkara / British Tarantula Society, Wikipedia.

April 2012. En gruppe forskere fra BER (Sri Lanka’s Biodiversity Education and Research organisation) har fundet en ny edderkoppeart på Sri Lanka. Tarantellen som er på størrelse med et voksent menneskes ansigt, har et benspænd på op mod 20 cm og hører derfor til blandt de absolutte største arter. Den menes da også at være i familie med verdens største tarantel, den sydamerikanske Goliat fugleedderkop.

Stor og farverig.
Det var faktisk helt tilbage i 2009 at man stiftede bekendtskab med edderkoppen som har fået navnet Poecilotheria rajaei. Det er dog først nu, at forskerne har samlet nok viden om edderkoppen til at kunne fastslå, at der er tale om en ny art. Man mangler dog endnu at fastslå, hvor giftig den nye tarantel er, samt at lave en DNA test. Der findes i dag 15 forskellige edderkopper som hører under Poecilotheria-slægten og de er alle kendt for at være både hurtige, farverige og giftige. Edderkoppen her er ingen undtagelse når det kommer til udseende. Den er meget farverig med striber på benene i grå, gul og lyserød samt en lyserød stribe rundt om kroppen. Resten af kroppen er nærmest tigerstribet i sorte og grå nuancer.

Regnes for sjælden.
Til trods for sin store størrelse regnes den nye edderkoppeart for at være sjælden. Den foretrækker at leve i skovområder med gamle træer. Edderkopperne er dog nu begyndt at dukke frem udenfor deres normale levesteder, hvor de søger ind i gamle bygninger, hvilket tilskrives rydninger af de skovområder, hvor arten lever. Den samme skæbne gør sig også gældende for mange af de andre edderkopper af Poecilotheria-slægten. Mange er ligefrem kritisk truede.
Se videoen herunder fra news.com.au:
/MR

Kilder: Politikken, wired.com, news.com.au, livescience.com.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE