Ny art af dødsorm opdaget i Australien.

Lignende artikler

deathadderNy, farlig giftslange opdaget i Australien.

Australien er hjemland for 20 af verdens 25 farligste slanger. Nu er der kommet endnu en slange på listen over livsfarlige giftslanger i Australien. Forskere har nemlig opdaget en ny slangeart i Kimberley regionen i det Nordvestlige Australien. Den nyligt opdagede art tilhører Acanthophis-slægten. Acanthophis-arterne kaldes lokalt for Death adders (dødsorme) og er en gruppe af meget giftige slanger. Dødsormene kan med deres kraftige krop og brede hoved ligne slanger fra hugormefamilien, men hører ligesom Australiens andre giftslanger til giftsnogene.
Den nye art har fået navnet Kimberley dødsorm (acanthophis cryptamydros). Slangen måler kun ca. 60 cm og har derved omtrent samme længde som en dansk hugorm.
Den fanger sit bytte ved hjælp af sin kamuflage, hvor slangen gemmer sig helt stille og ubevægelig, mens den afventer at et byttedyr kommer indenfor huggeafstand. Slangen lever primært af små pattedyr, frøer og firben.

Australske forskere mener at der stadig findes flere ukendte, ubeskrevne slangearter i det vestlige Australien.
/JN

Kilde: Sci-news.com, Wikipedia.

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close