Norge vil forbyde mink- og rævefarme!

Lignende artikler

Minkpelse hos Kopenhagen Fur. Foto: Vadeve, wikimedia

Inden 2025 vil Norge som det første land i Norden udfase pelsindustrien.

Glæde hos dyreværnsforening.

Det er de tre partier Fremskrittspartiet, Venstre og Høyre, der er blevet enige om et regeringsgrundlag, hvor mink- og rævefarme skal være forbudt. Det er efter pres fra Venstre at forhandlingerne om at stoppe pelsindustrien er gået igennem.
Dyreværnsforeningen Anima er begejstret. Ifølge Thorbjørn Schiønning fra Anima kommer forbuddet på det rigtige tidspunkt. Igennem de senere år har emnet og pelsindustrien nemlig været til debat i Norge og der er en stigende modstand i befolkningen mod avl af pelsdyr. En undersøgelse fra 2014 viste, at 68 procent af nordmændene er imod mink- og rævefarme.

Ny trend.

Det er blevet en ny trend for mange modehuse i dag at være modstandere af pelse. Flere og flere modehuse, senest Gucci har besluttet at droppe brugen af pels fra mink, ræv, prærieulv, kanin og vaskebjørn. Modehusene annoncerer ligefrem med, at deres pelse er fake.
Ifølge Thorbjørn Schiønning er det også et godt tidspunkt for Danmark at begynde en afvikling af minkavl. I Danmark er rævefarme allerede forbudt, men minkfarme er tilladt. Danmark er blandt verdens største producenter af minkskind. Holland var tidligere Europas næststørste producent af minkskind, men også i Holland er minkfarme af dyreetiske grunde blevet forbudt.

MR/

Kilde: dr.dk, Anima.dk.

ANNONCE
Annonce

Seneste artikler

Det kribler og krabler i foråret. Tag ud og vær med.

Foråret er fyldt af liv - og krible krable. Tag med ud blandt de helt små dyr, der gemmer på masser af store overraskelser....

Fire truede fuglearter bliver fredet for jagt i Danmark!

Miljøminister Lea Wermelin har netop besluttet at stoppe jagt på tre globalt truede fuglearter og en art, der er i tilbagegang...

Når den venstresnoet lian snor sig højre om!

Forvirret? Så er du ikke den eneste. Dansk botanik går nemlig mod strømmen, hvis man sammenligner med ingeniører, arkitekter - og botanikere...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close