Norge vil forbyde mink- og rævefarme!

Minkpelse hos Kopenhagen Fur. Foto: Vadeve, wikimedia

Inden 2025 vil Norge som det første land i Norden udfase pelsindustrien.

Glæde hos dyreværnsforening.

Det er de tre partier Fremskrittspartiet, Venstre og Høyre, der er blevet enige om et regeringsgrundlag, hvor mink- og rævefarme skal være forbudt. Det er efter pres fra Venstre at forhandlingerne om at stoppe pelsindustrien er gået igennem.
Dyreværnsforeningen Anima er begejstret. Ifølge Thorbjørn Schiønning fra Anima kommer forbuddet på det rigtige tidspunkt. Igennem de senere år har emnet og pelsindustrien nemlig været til debat i Norge og der er en stigende modstand i befolkningen mod avl af pelsdyr. En undersøgelse fra 2014 viste, at 68 procent af nordmændene er imod mink- og rævefarme.

Ny trend.

Det er blevet en ny trend for mange modehuse i dag at være modstandere af pelse. Flere og flere modehuse, senest Gucci har besluttet at droppe brugen af pels fra mink, ræv, prærieulv, kanin og vaskebjørn. Modehusene annoncerer ligefrem med, at deres pelse er fake.
Ifølge Thorbjørn Schiønning er det også et godt tidspunkt for Danmark at begynde en afvikling af minkavl. I Danmark er rævefarme allerede forbudt, men minkfarme er tilladt. Danmark er blandt verdens største producenter af minkskind. Holland var tidligere Europas næststørste producent af minkskind, men også i Holland er minkfarme af dyreetiske grunde blevet forbudt.

MR/

Kilde: dr.dk, Anima.dk.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE