Nordisk samarbejde skal give renere kyster!

flaske_strand
De mange tons affald som hvert år ender på de danske, svenske og norske strande skal med et nyt projekt både genbruges og spores, så det kan opklares hvor affaldet kommer fra.

Sporing af affald.
Hvert år driver der tusind tons affald op på de danske strande og vores nabolande Norge og Sverige har tilsvarende problemer. Det har fået de nordjyske kommuner til at gå sammen med norske og svenske kommuner i et samarbejde. Projektet skal blandt andet spore, hvor affaldet kommer fra.
Ifølge Ryan Metcalfe fra Kimo, Kommunernes internationale miljøorganisation har forskerne allerede en stor viden om meget af affaldet som for en stor del, er ført op i Nordsøen med havstrømme. En teori er, at meget affald kommer fra byerne ved de store floder. Ifølge konsulent Steen Heftholm er det vigtigt, at finde kilden til forureningen for derved at påvirke og ændre folks dårlige vaner.
Det er dog ikke nok at finde kilden til affaldet. Projektet skal også finde genveje til at håndtere og genbruge eksempelvis plastik, træ og metal som ligger på strandene.
MR/

Kilde: dr.dk

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE