Det er forår og naturen er virkelig vågnet. Fuglene synger, planterne spirer og der er hormoner i luften hos de mange dyr, der skal sikre næste generation. En af mine favoritter ved foråret er ramsløg. Det er nu, at den grønne velduftende plante sætter sine blade så det er tid til at sanke.

Ramsløg har en umiskendelig duft af hvidløg som særligt kommer frem hvis man ”nulrer” bladene mellem fingrene. Da bladene kan forveksles med de giftige planter liljekonval og høsttidsløs, er duften et vigtig kendingstegn, da ingen af de to giftige planter dufter af hvidløg. Du kan læse mere om ramsløg og de andre planter her: Ramsløg – duften af forår.

Der findes et væld af opskrifter der indeholder ramsløg, men en som jeg sætter særlig pris på er ramsløgsmør. Når de mange grillaftener nærmer sig, er ramsløgsmør nærmest blevet en fast del af menuen. Jeg laver altid en stor portion da det er utrolig nemt at lave og så kan det fryses ned så der er nok til de mange, lange sommeraftener med bål og grill.

Annonce
En lang dag i sko? VARME fødder og SURE tæer? Prøv bløde, miljøvenlige bambusstrømper - naturligt antibakterielle!
Friskplukket ramsløg.

Læs også: Ramsløgsalt – nemt og lækkert.

Ingredienser:

  • 200 g ramsløg blade
  • 400 g smør (blødt)
  • Fintreven citronskal fra ca. 1 økologisk citron
  • Lidt groft salt (evt. gourmetsalt eller havsalt, men alm salt kan sagtens bruges)

Fremgangsmåde:

Ramsløgsmør

Ramsløgene skyldes og tørres godt. Hak det meget fint, evt. i en blender eller lignende (det kan også bare gøres med en kniv). Herefter røres det godt sammen med smør og citronskal. Når det har en ensartet masse smages til med lidt salt. Mængden af salt afhænger af om man bruger saltet eller usaltet smør.
Som nævnt kan det fryses ned, men ellers opbevares det i køleskab. Holdbarheden i køleskab er normalt 5-7 dage. Jeg pakker det gerne i fryseren i mindre portioner som så kan tages op efter behov.

MR/

Annonce