Naturstyrelsen skal igen nedskæres

Lignende artikler

Naturstyrelsen skal spare - igenNaturstyrelsen er igen blevet underlagt store besparelseskrav, der denne gang bl.a. betyder at en række af statsskovenes skovarbejdere bliver afskediget.

Som en følge af besparelser på naturområdet nedlægger Naturstyrelsen i denne omgang 37 stillinger og antallet af lokale skovdistrikter reduceres fra 18 til 16. Over de kommende år skal en del af Naturstyrelsens opgaver desuden udliciteres til private aktører.

Naturstyrelsen har med få års mellemrum været underlagt store nedskæringer siden 2001, hvor Fogh-regeringen trådte til. Det har bl.a. betydet af Naturstyrelsen lokalt ikke længere praktiserer naturvejlederture til befolkningen på samme niveau som tidligere.
Ved forrige besparelser fratog V-regeringen Naturstyrelsen en række myndighedsopgaver, således at den tilbageværende styrelse primært fremstår som en drift- og forvaltningsenhed. Over de kommende år skal nu også denne del reduceres ved udlicitering, svarende til cirka 70 årsværk.

Se også Miljøminister vil reducere Danmarks naturbeskyttelsesområder.

Danmark har forsat store udfordringer på naturområdet, hvor Danmark har bundplacering i EU når det kommer til udpegning af naturbeskyttelsesområder.
Ifølge kombineret miljø- og landbrugsminister Esben Lunde Larsen (V) kommer Danmark heller ikke til at leve op til FN's målsætninger om at standse tilbagegangen i naturens mangfoldighed inden 2020. I øjeblikket er der anført 893 danske dyrearter, hvis udbredelse og levested er kritisk truet i Danmark.
/NL

Kilder: Naturstyrelsen, ec.europa.eu.

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close