Naturens egen forårssalat!

Lignende artikler

forårssalat-4691
Forårssalat med skvalderkål, ramsløg, mælkebøtteblade, bellis og lidt violer. Foto: NaturGrafik

Fuglene synger, alt bliver grønnere og ikke mindst er dagene blevet længere. Foråret er i fuld gang og hvad er bedre end at fejre det med en lækker salat lavet af årstidens spirende blomster og planter.

Af Marianne Riis.
Her er en nem og hurtig opskrift, jeg selv elsker at lave, men der er mange muligheder afhængig af hvor man bor og hvad man har adgang til.

Dagens høst fra haven. Foto: NaturGrafik
Dagens høst fra haven. Nok til en lille salat. Foto: NaturGrafik

Efter en tur i haven er dagens høst klar; skvalderkål, ramsløg, mælkebøtter, tusindfryd, timian og lidt violer. Man kan eventuelt blande lidt tomater og andet salat sammen med, dog kan rucolasalat godt være så kraftig i smagen, at den overdøver de øvrige ingredienser.

Der er mange ting som spirer lige nu og som kan spises, men det er selvfølgelig vigtigt, at man er helt sikker på hvad man plukker og at det er spiseligt. I den danske natur findes der også indbydende planter som er giftige og en gylden regel lyder; ”er du i tvivl, er du ikke i tvivl.” Det betyder selvfølgelig at man kun benytter det man er sikker på er spiseligt.

En anden vigtig ting er at skylle planterne godt inden det spises. Det gør sig i øvrigt gældende for alt grønt og frugt, om det købes i butikkerne eller man høster selv.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,113FansLike
2,494FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close