Naturens Dag – anden søndag i september

Lignende artikler

Naturens Dag arrangeres hvert år den anden søndag i september. Foto: Graphicstock/storyblocks.com.

Naturens dag – 8. september 2019.
– hvert år den anden søndag i september.

Naturens Dag 2019 skal inspirere dig til en masse bevægelse. Insektvæddeløb, fuglenes flugt, flyvende mælkebøttefrø og edderkoppens hurtige angreb. Kom med ud og følg med i naturens mange tempi. Bevæg dig selv, langsomt eller hurtigt, og bliv bevæget og betaget af Danmarks skønne natur.

Naturens Dag arrangeres hvert år den anden søndag i september. Det startede i 2004 i Danmarks Naturfredningsforening som en årlig mærkedag for naturoplevelser. I 2010 valgte Friluftsrådet at støtte op om ideen og siden har begge organisationer afholdt dagen i samarbejde. Det er et ønske om at få flere ud i naturen – og arrangørerne har særligt børnene i fokus. Det skyldes, at børn som bruger naturen ikke kun er sunde og glade, men også vokser op med forståelse og ansvar for naturens værdier.

I 2016 er temaet "natur uden alder". Foto: Graphicstock.
I 2018 var temaet “bevægelse i naturen”. Foto: Graphicstock.

Naturoplevelser for både familier og institutioner.
I dag består Naturens Dag dels af en familiedag for børn og voksne, men den dækker også over et sideløbende arrangement for forskellige institutioner, hvor lærere og pædagoger inviteres til arrangere en Naturens Dag for deres børn i løbet af den anden uge i september.
Sidste år i 2018 deltog over 250.000 børn og voksne i de forskellige arrangementer fordelt over hele landet – både i skoleugen og på selve dagen.

Naturens Dag er støttet af Nordea-fonden.

Du kan finde mere om de enkelte arrangementer her: Naturens Dag
MR/

Kilde: dn.dk

ANNONCE
Annonce

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close