Naturens Dag – anden søndag i september

Naturens Dag arrangeres hvert år den anden søndag i september. Foto: Graphicstock/storyblocks.com.

Naturens dag – 9. september 2018.
– hvert år den anden søndag i september.

Naturens Dag 2018 skal inspirere dig til en masse bevægelse. Insektvæddeløb, fuglenes flugt, flyvende mælkebøttefrø og edderkoppens hurtige angreb. Kom med ud og følg med i naturens mange tempi. Bevæg dig selv, langsomt eller hurtigt, og bliv bevæget og betaget af Danmarks skønne natur.

Naturens Dag arrangeres hvert år den anden søndag i september. Det startede i 2004 i Danmarks Naturfredningsforening som en årlig mærkedag for naturoplevelser. I 2010 valgte Friluftsrådet at støtte op om ideen og siden har begge organisationer afholdt dagen i samarbejde. Det er et ønske om at få flere ud i naturen – og arrangørerne har særligt børnene i fokus. Det skyldes, at børn som bruger naturen ikke kun er sunde og glade, men også vokser op med forståelse og ansvar for naturens værdier.

I 2016 er temaet "natur uden alder". Foto: Graphicstock.
I 2018 er temaet “bevægelse i naturen”. Foto: Graphicstock.

Naturoplevelser for både familier og institutioner.
I dag består Naturens Dag dels af en familiedag for børn og voksne, men den dækker også over et sideløbende arrangement for forskellige institutioner, hvor lærere og pædagoger inviteres til arrangere en Naturens Dag for deres børn i løbet af den anden uge i september.
Sidste år deltog over 170.000 børn og voksne i de forskellige arrangementer fordelt over hele landet – både i skoleugen og på selve dagen.

Annonce

Naturens Dag er støttet af Nordea-fonden.

Du kan finde mere om de enkelte arrangementer her: Naturens Dag
MR/

Kilde: dn.dk

Annonce