Naturens Uge 2022 – fra d. 5 til d. 11 september

Lignende artikler

Temaet for Naturens Uge 2022 er Naturen tæt på dig!

Naturen er alle steder. I grøftekanten, i skolegården, i haven, i byen og alle mulige andre steder, hvor vi ellers ikke plejer at opdage den.

Temaet for Naturens Dag 2022 er Naturen tæt på dig! Foto: Dreamstime.com.

Men den nære natur er helt uundværlig. I en travl hverdag er besøg til de storslåede kyster og dybe skove ikke altid let tilgængeligt, og i en undersøgelse fortæller hver anden forælder, at det er svært at få tid til at besøge naturen med børnene. Alt for mange børn vokser op uden at få et forhold til naturen, og dermed kan lysten til at passe godt på den, glippe.

Men naturen er lige der, hvor børnene er, hvor de bor, og hvor de går i skole.

Til Naturens Uge 2022 går vi på opdagelse i den nære natur og der inviteres til arrangementer i hele landet med udgangspunkt i alle de oplevelser, mange normalt går glip af. Det bliver både sjovt, lærerigt og overraskende!

Lån en rygsæk med grej

Som noget nyt kan man i år låne en rygsæk med grej til gode naturoplevelser, på flere et biblioteker. Der er fordelt 45 rygsække med grej, der inspirerer til sjove og lærerige eventyr i naturen. Taskerne kan lånes fra den 5. september 2022.

Se hvor du kan låne en grejrygsæk, finde inspirationshæfter mm. og læs om de mange spændende aktiviteter nær dig på NaturensDag.dk

Sidste år besøgte 244.000 danskere den skønne natur i forbindelse med Naturens Uge.

Naturens Uge er en uge fyldt med naturoplevelser og aktiviteter for både familier og institutioner. Foto: Dreamstime.com.

Naturens Uge arrangeres hvert år i september. Det startede i 2004 i Danmarks Naturfredningsforening som en årlig mærkedag for naturoplevelser og dengang hed det, Naturens Dag. De seneste år er det blevet til Naturens Uge. I 2010 valgte Friluftsrådet at støtte op om ideen og i dag afholder begge organisationer ugen i samarbejde. Det er et ønske om at få flere ud i naturen – og arrangørerne har særligt børnene i fokus. Det skyldes, at børn som bruger naturen ikke kun er sunde og glade, men også vokser op med forståelse og ansvar for naturens værdier.

Naturens Uge er støttet af Nordea-fonden og 15. Juni Fonden

Kilde: dn.dk

ANNONCE
Annonce

Følg NaturGuide.dk

8,335FansLike
4,955FølgereFølg

Seneste artikler

Annonce
ANNONCE