Naturens Dag – anden søndag i september

Lignende artikler

Temaet for Naturens Dag 2020 er Vild i naturen! Foto: Dreamstime.com.

Naturens dag – 13. september 2020.
– hvert år den anden søndag i september.

Temaet for Naturens Dag 2020 er Vild i naturen!

Vores natur er vild – og vildt sej. Dyr og planter overlever vinteren, og om sommeren er de allevegne! Vild er havet i stormen og vildt fantastisk er solnedgangen i havblik. Vær vild i skoven med vennerne eller bliv vildt interesseret i svampe, dyr eller planter. Bliv vild med at klatre i træer og vild med at møde vilde dyr i naturen. Far vild i naturen og find sammen igen. Oplev natur, hvor du er vildt langt fra alt og nyd den vilde stilhed og storhed. Skab mere vild natur hvor du bor, ved institutionen eller i naturen – det hjælper den vilde mangfoldighed. Brug naturen vildt meget og få vild lyst til at komme tilbage for at opleve, blive tryg, blive overvældet, blive afslappet, blive klogere, venligere og sikkert vildt glad.

Naturens Dag arrangeres hvert år den anden søndag i september. Det startede i 2004 i Danmarks Naturfredningsforening som en årlig mærkedag for naturoplevelser. I 2010 valgte Friluftsrådet at støtte op om ideen og siden har begge organisationer afholdt dagen i samarbejde. Det er et ønske om at få flere ud i naturen – og arrangørerne har særligt børnene i fokus. Det skyldes, at børn som bruger naturen ikke kun er sunde og glade, men også vokser op med forståelse og ansvar for naturens værdier.

Naturens Dag dels af en familiedag, men også en ugeaktivitet for institutioner. Foto: Dreamstime.com.

Naturoplevelser for både familier og institutioner.
I dag består Naturens Dag dels af en familiedag for børn og voksne, men den dækker også over et sideløbende arrangement for forskellige institutioner, hvor lærere og pædagoger inviteres til arrangere en Naturens Dag for deres børn i løbet af den anden uge i september.

Naturens Dag er støttet af Nordea-fonden.

COVID19
Grundlæggende giver Naturens Dag og udendørsaktiviteter gode muligheder for at gennemføre på en nogenlunde almindelig måde – der opfordres til at opdele deltagere i mindre grupper og sørge for at der bliver holdt afstand. Det anbefales også at huske hyppig håndvask – og sprit ude i naturen.

Naturens Dag følger udviklingen og myndighedernes retningslinjer og anbefalinger.

Du kan finde mere om de enkelte arrangementer her: Naturens Dag
MR/

Kilde: dn.dk

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

Følg NaturGuide.dk

8,335FansLike
4,783FølgereFølg

Seneste artikler

ANNONCER

Annonceplads