Naturen i flammer – over 1000 naturbrande i Danmark siden 1. maj!

naturbrandPå trods af afbrændingsforbud i hele landet, har antallet af naturbrænde denne sommer ligget mange niveauer over normalen.

Knastør natur.

Tørken har dette forår og sommer ramt Danmark hårdt. Naturen er knastør og samtlige kommuner i hele landet har da også indført afbrændingsforbud. Det til trods, er antallet af naturbrænde siden 1. maj nærmest eksploderet. Hele 1.021 gange har brandbilerne måtte rykke ud til naturbrande, hvilket er omkring 150 procent over gennemsnittet, hvis man kigger på de foregående fem år. Alene i starten af juli har Beredskabsstyrelsen haft 309 udrykninger. I gennemsnit har der de seneste 5 år i samme periode kun været været 42 udkald.
Lars Schou, der er operativ chef i Beredskabsstyrelsen, opfordrer til at man respekterer afbrændingsforbudet.
Blandt de største syndere til naturbrandene er, brug af engangsgrill, ukrudtsbrændere, cigaretskodder – og så landbruget. Hos sidstnævnte er det ofte traktorernes varme motorer, der kan antænde det høje og tørre græs.

Spred budskabet om brandfare – også til turisterne.

Til trods for afbrændingsforbudet og det høje antal naturbrande, må man formode, at det er gået op for danskere, at tørken har ramt landet og at forbudet bør overholdes. Operativchef Lars Schou mener dog, at der bør være mere fokus på turisterne. ”Det er nok de færreste turister, som går ind og besøger en hjemmeside for at se på, om landet har et afbrændingsforbud”, siger Lars Schou. Han vil derfor gerne, at alle de som udlejer feriehuse, både private og selskaber, får oplyst turisterne om de særlige forhold der pt. er gældende.

Afbrændingsforbudet indebærer bl.a., at bål og engangsgrill er forbudt i det fri. Hvor omfattende forbudet er, kan variere fra kommune til kommune og man skal derfor gå ind på de enkelte kommuner for at læse præcis hvilke bestemmelser der er gældende. En overtrædelse af forbudet kan koste en bøde på 5.000 kroner.

Læs også: Forbud mod bål i alle kommuner landet over.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE

Naturvejleder