Natur – og i stigende grad miljø, er blevet vigtigt for danskernes ferievalg

Når danskerne vælger ferie i Danmark, er det især kyst- og naturferie, der foretrækkes.

Natur er afgørende for danskerne når det kommer til ferieophold i Danmark. Det fremgår af en ny 2020-rapport fra VisitDenmark og Dansk Kyst- og Naturturisme. Af “Dansk image og potentialeanalyse 2020” fremgår at natur, strand, kyst og hav overordnet set er et af de vigtigste rejsemotiver. Motivet er vigtigt for signifikant flere danskere på ferie i Danmark end for danskere på ferie i udlandet. Også “vandring og længere gåture i naturen” er vigtigt for mange danskere.

Natur- og kystferie er blevet populært blandt danske feriegæster i Danmark.

Hver fjerde dansker vælger ferie efter miljøvenlige hensyn

Dansk Kyst- og Naturturisme har i samarbejde med VisitDenmark foretaget en undersøgelse af ferieadfærden blandt 1.502 danskere. Ifølge undersøgelsen vurderer hele 24 procent af danskerne, at miljømæssige hensyn vil have indflydelse på valget af ferie i fremtiden. Det svarer til ca. 1,4 mio. danskere.

Antallet af danskere, der forventer, at bæredygtige og miljøvenlige hensyn vil påvirke deres ferievalg er steget signifikant i forhold til 2019, hvor andelen lå på 15 procent, oplyser Dansk Kyst- og Naturturisme.

Grønne krav til turistområderne

Kyst- og naturturismen er det største forretningsområde i dansk turisme målt i omsætning og antal overnatninger. Kilde: VisitDenmark.

Det er afgørende, at landets turisme-aktører formår at imødekomme gæsternes ændrede forventninger om miljø og bæredygtighed på deres ferier, siger kommunikationschef Sisse Wildt fra Dansk Kyst- og Naturturisme. Hun tilføjer, at der er et stykke vej endnu, når gæsterne blandt andet oplever, at destinationerne ikke lever op til de ønskede krav til for eksempel miljøhensyn på overnatningssteder samt udvalget af økologiske spisesteder og fødevarer.

Ikke alle destinationer lever endnu op til de ønskede krav til bl.a. miljøhensyn og udvalget af økologiske spisesteder og fødevarer.

Indsamling af data er gennemført af analyseinstituttet Epinion på vegne af VisitDenmark og Dansk Kyst- og Naturturisme. Rapporten kan downloades og læses på kystognaturturisme.dk.
/MR

Kilder: VisitDenmark, kystognaturturisme.dk, rapporten Danmark – Dansk image og potentialeanalyse 2020.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE