Natur – og i stigende grad miljø, er blevet vigtigt for danskernes ferievalg

Lignende artikler

Når danskerne vælger ferie i Danmark, er det især kyst- og naturferie, der foretrækkes.

Natur er afgørende for danskerne når det kommer til ferieophold i Danmark. Det fremgår af en ny 2020-rapport fra VisitDenmark og Dansk Kyst- og Naturturisme. Af “Dansk image og potentialeanalyse 2020” fremgår at natur, strand, kyst og hav overordnet set er et af de vigtigste rejsemotiver. Motivet er vigtigt for signifikant flere danskere på ferie i Danmark end for danskere på ferie i udlandet. Også “vandring og længere gåture i naturen” er vigtigt for mange danskere.

Natur- og kystferie er blevet populært blandt danske feriegæster i Danmark.

Hver fjerde dansker vælger ferie efter miljøvenlige hensyn

Dansk Kyst- og Naturturisme har i samarbejde med VisitDenmark foretaget en undersøgelse af ferieadfærden blandt 1.502 danskere. Ifølge undersøgelsen vurderer hele 24 procent af danskerne, at miljømæssige hensyn vil have indflydelse på valget af ferie i fremtiden. Det svarer til ca. 1,4 mio. danskere.

Antallet af danskere, der forventer, at bæredygtige og miljøvenlige hensyn vil påvirke deres ferievalg er steget signifikant i forhold til 2019, hvor andelen lå på 15 procent, oplyser Dansk Kyst- og Naturturisme.

Grønne krav til turistområderne

Kyst- og naturturismen er det største forretningsområde i dansk turisme målt i omsætning og antal overnatninger. Kilde: VisitDenmark.

Det er afgørende, at landets turisme-aktører formår at imødekomme gæsternes ændrede forventninger om miljø og bæredygtighed på deres ferier, siger kommunikationschef Sisse Wildt fra Dansk Kyst- og Naturturisme. Hun tilføjer, at der er et stykke vej endnu, når gæsterne blandt andet oplever, at destinationerne ikke lever op til de ønskede krav til for eksempel miljøhensyn på overnatningssteder samt udvalget af økologiske spisesteder og fødevarer.

Ikke alle destinationer lever endnu op til de ønskede krav til bl.a. miljøhensyn og udvalget af økologiske spisesteder og fødevarer.

Indsamling af data er gennemført af analyseinstituttet Epinion på vegne af VisitDenmark og Dansk Kyst- og Naturturisme. Rapporten kan downloades og læses på kystognaturturisme.dk.
/MR

Kilder: VisitDenmark, kystognaturturisme.dk, rapporten Danmark – Dansk image og potentialeanalyse 2020.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,071FansLike
2,393FølgereFølg

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close