Mystiske, fremmede dyr i den danske natur?

Er der en puma løs? er der en los på færde? Danskerne har over årene observeret adskillige hændelser, der ikke altid kan forklares. I hvert fald ikke umiddelbart.

I 2019 fik politiet ikke mindre end ni henvendelser fra borgere, der havde set et stort puma-lignende kattedyr. Sagen blev aldrig opklaret. Foto af en puma/Geoffrey Kuchera, Dreamstime.com.

Miljøstyrelsen har lanceret en ny podcastserie, hvor man kan komme med på en lytter om de mest mærkværdige dyreobservationer i den danske natur. Nogle vil måske kunne huske medieomtalen om den mystiske los i Stenderupskovene, syd for Kolding Fjord tilbage sidst i 1990'erne. Her var et kattedyr, angiveligt en los, tilsyneladende på færde? Man fandt dræbte rådyr, der var blevet nedlagt på en måde, der tydede på at et kattelignende rovdyr stod bag. Mysteriet blev aldrig officielt opklaret og efterhånden forsvandt “kattedyret”.
For kun et par år siden fik Midt- og Vestjyllands Politi ikke mindre end 9 henvendelser om et stort kattedyr, der lignede en puma. Eksperter vurderede, at der formentlig var tale om en stor huskat, men flere vidner fastholder at det var et stort kattedyr som en puma.

Du kan høre podcastene på Miljøstyrelsens hjemmeside.

Oplever du noget usædvanligt i den danske natur, der måske rummer mere end vi tror, kan du kontakte Miljøstyrelsen.

Se også Mystiske lyde i natten.

Kilder: Miljøstyrelsen. Foto: Los/Hakoar, Dreamstime.com.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE