Myrer skal hjælpe økologer mod skadedyr

Lignende artikler

Skovmyrer er rovinsekter, der konstant er på jagt efter bytte, der kan bringes til myretuen. Til højre har en myre angrebet en bladtæge.
Skovmyrer er rovinsekter, der konstant er på jagt efter bytte, der kan bringes til myretuen. Til højre har en myre angrebet en bladtæge.

Myrer skal hjælpe økologer mod skadedyr.

I skovbruget har skovmyrer blandt forstfolk længe været anerkendt som hjælpere når det handler om at mindske skadelige insektangreb på skovens træer.
Et nyt forskningsprojekt, MothStop, vil også udnytte myrernes evner til biologisk bekæmpelse i bl.a. æbleplantager, hvor det er tanken at sulte myrer skal fange og æde bl.a. skadelige frostmålerlarver, der ødelægger æbletræernes nye skud.

Myrer kan måske bekæmpe skadedyr i økologiske æbleplantager, hvor sprøjtegift er forbudt.
Myrer kan måske bekæmpe skadedyr i økologiske æbleplantager, hvor brug af sprøjtegift er forbudt.

Seniorforsker Joachim Offenberg fra Institut for Bioscience på Aarhus Universitet har fået 900.000 kroner til forsøgsprojektet, som skal testes i en æbleplantage på Djursland, hvor der netop er store problemer med frostmålere.
“Det skal måles, i hvor høj grad myrerne gør det af med skadedyrene, og om det er en økonomisk rentabelt metode for økologiske frugtavlere, der ikke må bruge kemiske midler”, siger Joachim Offenberg til Dr.dk.
/JN

Læs også: Myrer er lige så effektive som sprøjtegifte

Kilde: dr.dk.

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close