Monster isbjerg ved at brække fri ved Antarktis

Lignende artikler

Isbjerg på størrelse med Berlin.
Forskere har opdaget begyndelsen til det som kan blive et gigastort isbjerg. En næsten 30 km lang og 60 meter dyb revne er dannet i soklen ved den mægtige Pine Island gletsjer på Vest-antarktis.
Forskere fra det amerikanske forskningscenter NASA forventer, at det enorme isbjerg kommer til at dække omkring 880 kvadratkilometer – et område på størrelse med Berlin. Isbjerget forventes at løsrive sig inden for de næste par måneder eller i starten af 2012.

I de seneste år har satellitter og luftbårne målinger registreret at Pine Island gletsjeren er blevet markant tyndere, hvilket måske kan være relateret til klimaændringer.
Et løvrevet isbjerg af denne størrelse bliver registreret nøje – ikke mindst fordi det på sigt kan blive til fare for skibsfarten.
De største isbjerge kan have enorme indflydelser på deres omgivelser. De smider millioner tons ferskvand i det lokale havmiljø når de smuldrer og smelter.
/MR
Kilde: Jonathan Amos, BBC News

ANNONCE

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close