Mini-lygte med stort potentiale.

Vi tester den lille, robuste 3-i-1 lygte fra amerikanske Nite Ize, der kun vejer 77 gram. Lygten er pakket med i rygsækken, hvor den skal testes i praksis langt ude i en mørk, dansk efterårsskov!

Test af den lille 3-i-1 LED lygte fra Nite Ize.
Test af den lille 3-i-1 LED lygte fra Nite Ize.

Af Marianne Riis, NaturGuide.dk.
Vi har for alvor ramt det mørke halvår og det mærkes især nu, hvor vintertiden er slået igennem. Det gik især op for mig forleden, da jeg skulle låse af og nøglen ikke ville ramme nøglehullet. Jeg klarede det med lyset fra min mobiltelefon, der via en app kastede lys over, at det var den helt forkerte nøgle jeg havde fat i.

Egentlig havde jeg slet ikke behøvet at fumle med mobilen. I jakkens inderlomme havde jeg nemlig en lille 77 grams multi-funktionslygte som jeg ugen forinden havde modtaget til test fra Juniorgrej.dk. Men da lygten tynger mindre end en mobiltelefon havde jeg simpelthen glemt at den lå der.
Det skulle der nu laves om på. Forude ventede nemlig et hyggeligt døgn i shelter sammen med min lille familie.
Jeg elsker disse ture, hvor iPads og tv for en stund er på stand by og hvor vi virkelig er sammen med ungerne med tid til nærvær.

Den lille lygte fra Nite Ize skulle selvfølgelig med. Nite Ize er et innovativt amerikansk firma med mere end 25 år på bagen. Umiddelbart er markedet fuld af alverdens lys og lygter. Den lille 3-i-1 LED Mini lommelygte fra Nite Ize tegner dog spændende. Den har især en særlig funktion som jeg sætter pris på. Den kan bruges som lanterne! – eller campinglygte, om man vil.

Lanterne-funktion.

Lygte med lanternefunktion
Lygten har en fin lanternefunktion, der fungerer godt. Lygten kan også hænge i en snor i loftet.

Da vi endelig fik pakket alt grej og proviant – og omsider sad omkring bålet og ristede pølser – langt ude i en afsides, øde plantage, ja dér fik jeg syn for sagen!
Man trækker simpelthen hovedet op på lygten og tænder – og vupti, så har man en lampe, der kan lyse shelteret op. Ungerne var vilde med den funktion. Lygten kan enten stå på jorden/gulvet eller hænge fra loftet. Det fungerer virkelig godt. Den lille Nite Ize lyste faktisk fuldt ud lige så godt som min større og tunge campinglygte.

Lommelygte-funktion.

Test af 3-i-1 LED lygteSom lommelygte fungerer den lille 3-i-1 lygte også godt. Den giver et overraskende godt lys når man tager de kun 11 cm og 77 gram i betragtning. Producenten angiver en rækkevidde på 50 meter. Det vil jeg nok moderere til 30-40 meter, hvor indenfor terrænet er godt belyst. Man kan dog godt ane træer og genstande ude på større afstande i nattemørket. Lygten har to lysstyrker; 80 og 15 lumen – det gælder også for lanternefunktionen. Med et klik nedsættes lysstyrken og dermed øges batterilevetiden (i følge producenten til 9 timer). Ved den lave lysstyrke kan man sagtens orientere sig i mørket og f.eks. følge en sti. Indenfor i shelteren er den lave lysstyrke også fin – især hvis man sidder og hyggesnakker i soveposerne.

Sikkerheds- og nødhjælpsfunktion.

Rødt lys til advarsel og nødhjælp
Vi kunne uden problemer se lygten blinke rødt på 350 meters afstand.

Lygten har yderligere en funktion. Den kan udsende rødt lys. Både konstant rødt, blinkende rødt – og endda som SOS morsekode.
Vi placerede lygten på en træstub i mørket og gik så langt væk som skovvejen tillod inden vejen drejede og den tætte skov tog udsynet til lygten. Vi kunne uden problemer se lygten blinke på 350 meters afstand.
Jeg ved ikke hvor meget man kan få brug for dette røde lys, men har man brug for at afmærke en tilskadekommet, mens man går efter hjælp, er lygten ideel. Er man selv kommet til skade på en solotur kan det røde blink også hidkalde opmærksomhed. Den kan sikkert også være en fin ven i handskerummet, hvis man en vinteraften kører fast i sneen.
Vandrer man langs veje om natten kan lygten evt. monteres bag på rygsækken…

Robust og vejrbestandig.

Sådan ser lygten ud når den kommer fra butikken. Lygten fås i fire farver: rød, blå, sort og lys grøn.

Jeg er især fan af lygtens funktion som lommelygte og lanterne (campinglygte) kombineret med den lille vægt og lygtens robusthed. Lygten er bygget op om et metalhus af aluminium. Desuden er lygten vejrbestandig og tåler brug i regnvejr. Jeg er ikke i tvivl om at den lille 3-i-1'er fremover vil tage plads i rygsækken når vi er på tur. En fin gaveide – også til børnene.

LED-Lygten fås i flere farver: rød, blå, sort, lys grøn og kan købes hos Juniorgrej.dk. I skrivende stund er prisen 149 kr.


NaturGuide.dk tester og sammenligner netbutikkerne i relation til brugervenlighed, sikker netbetaling og kundeanmeldelser. Som altid gør vi opmærksom på at NaturGuide.dk modtager et provenu for annoncer, henvisninger og salg, men vi går aldrig på kompromis med vores egen overbevisning. 10 % gives til naturbevarende formål uden ekstra udgift for forbrugeren. Vi tager forbehold for prisændringer hos producenter og netbutikker.

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE