Mindre regnskovsrydning i Central-Afrika

Rydning af regnskov i det centrale Afrika er faldet med 30 % siden årtusindeskiftet. Foto: JG Collomb, Wikimedia Commons.
Rydning af regnskov i det centrale Afrika er faldet med 30 % siden årtusindeskiftet. Foto: JG Collomb, Wikimedia Commons.

30 % mindre regnskovshugst i Centralafrika.
Skovfældningen i Congo er reduceret med en tredjedel siden år 2000, viser en ny analyse af satellitbilleder fra regionen. Regnskovsområdet er blandt verdens største og dækker over to millioner kvadratkilometre i det centrale Afrika.

congo
Satellitfotos viser at farten af skovrydning i Congo er reduceret med 30 %. Foto: NASA.

Før årtusindeskiftet blev der fældet omkring 3000 kvadratkilometer skov om året, men det er i årene 2000-2010 reduceret til mindre end 2000 kvadratkilometer per år. Det svarer dog stadig til et areal større end Bornholm og Lolland til sammen. Congo-regnskovsområdet regnes for verdens næststørste efter Amazonregnskoven i Sydamerika og er kendt for sin store artsrigdom med mere end 600 træarter og 10000 dyrearter.

Minedrift og olieudvinding på bekostning af skovdrift.
Regionen er begyndt at udvikle minedrift og olieudvinding og det vurderes at være årsagen til nedgangen i den kommercielle skovhugst. Kræfterne og indsatsen er flyttet fra et indsatsområde til et andet. Flere skovområder er desuden blevet beskyttet i perioden med karakter af naturreservat.

Kilder: BBC News, Forskning.no, Mongabay.com

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE