Mere end 30 meter silke i et edderkoppespind

Lignende artikler

Korsedderkoppen reparerer og nybygger sit net næsten hver nat.

Korsedderkoppen – Danmarks bedst kendte edderkop.
Korsedderkoppen med dens velkendte hjulspind er nok Danmarks mest kendte edderkop. Korsedderkoppen findes i næsten alle lande på den nordlige halvkugle. Her lever den af flyvende insekter som bl.a. sommerfugle, hvepse og fluer, der fanges i edderkoppens net.

Bygger silke-rede til sine unger, men når aldrig at møde dem.
Når hunnen er parret, bliver hendes bagkrop opsvulmet med æg. Hun bygger en fin ægsæk af edderkoppesilke, hvor æggene lægges. Herefter dedikerer hun, som en god mor, resten af hendes liv til at vogte over hendes æg. Hun når dog aldrig at møde hendes unger. Hun dør nemlig i det sene efterår og først det følgende forår i maj, dukker de nye bittesmå edderkopper frem fra den silkehule som deres mor byggede året før. De nye små korsedderkopper er sort-gule – naturens advarselsfaver – som vi også kender det fra hvepse. De signalerer til omverdenen at de er uspiselige, ja endda giftige!

30 meter silke.
Et stort, klassisk hjulspind kan indeholde mere end 30 meter silke. Det mest imponerende er at korsedderkoppen hyppigt fornyer spindet – ikke sjældent hver nat. Korsedderkoppen spiser simpelthen det gamle edderkoppespind og genbruger det til at producere ny silke. Fangstnettet skal fornyes for at nettets klæbrige effekt bevares.

Verdens største edderkoppespind.
De største edderkoppe-hjulspind i verden spindes af edderkoppeslægten Nephila. Deres spind kan måle op til 2 meter i diameter og er stærke nok til at kunne bremse små fugle.

Kilder: gwct.org.uk, wikipedia.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,113FansLike
2,493FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close