Forårstegn i februar

Lignende artikler

Der er forår i luften! De milde vinterdage fremrykker masser af forårstegn.

Trækkende traner på morgenhimmel. I milde vintre bliver nogle traner i Danmark. Her fra Vejlerne i Nordvestjylland.

Sneen er smeltet og de seneste milde februardage har kickstartet de første forårstegn. Der er masser af tidlige forårstegn derude. Sanglærkerne trækker henover himlen og enkelte er endda begyndt at synge (hør den her) og flere andre fugle følger trop bl.a. musvitten, der glad og energisk synger “mu-svit, mu-svit, mus-vit“.

Vidste du at erantis er fire år om at blomstre?

I haven er de første vintergækker og erantis forlængst fremme. Pilens hanblomster (gæslinger) er også fremme. Snart begynder også de første krokus begynder at give farvespil i den endnu vintergrå have. På himlen er der mange trækkende gæs – og der er allerede meldinger om de første traner.

Der er forår i luften. Skovduerne kurrer og spætten trommer.

Skovduerne er begyndt at kurre og i skoven trommer spætten. Haren har nogle steder allerede født det første hold harekillinger og flere fugle er allerede begyndt at lægge æg bl.a. natuglen. Korsnæbbene er endnu længere fremme og har allerede unger i reden – uanfægtet at der stadig kan komme sne og frost.

De papagøjelignende korsnæb har allerede unger i reden. Netop nu bugner nåleskoven nemlig af koglefrø.

Forsætter det milde vejr varer det ikke længe før citronsommerfugle dukker frem. De tidligste citronsommerfugle er registreret allerede i januar. De har ganske utroligt og næsten mirakuløst overlevet vinterens kulde og snedække ved at sidde stille mellem stedsegrønne blade eller i huller og revner i gamle træer. Snart vågner også humlebi-dronningen, der i ensom majestæt har overlevet vinteren. Nu skal der grundlægges et nyt samfund. Der er intet som lyden af årets første humlebi.

Citronsommerfuglen har overlevet vinteren ved at gemme sig mellem blade eller i barkrevner. Den tåler både frost og at blive dækket af sne. De første citronsommerfugle ses normalt i marts, men kan forekomme tidligere i milde vintre. Foto: NaturGrafik.dk og Matauw, Dreamstime.com.

Featured foto: Harekilling, Sakalouski Uladzislau, Dreamstime.com

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

Følg NaturGuide.dk

8,335FansLike
4,320FølgereFølg

Seneste artikler

ANNONCER

Annonceplads