Mariehøns og rovmider skal erstatte sprøjtegifte!

Lignende artikler

Mariehøns og rovmider skal i fremtiden måske udspredes via en drone fra luften - over landmandens afgrøder.
Mariehøns og rovmider skal i fremtiden måske udspredes via en drone fra luften – over landmandens afgrøder.

Det er Syddansk Universitet som vil udvikle en drone, der skal tæppebombe skadedyr i afgrøder med rovmider og mariehøns.

Både gartnere og landmænd lider tab når skadedyr spiser sig igennem deres afgrøder på friland, men nu er der måske hjælp på vej i kampen uden brug af sprøjtegifte.

Projekt Økodrone.
Droner har længe været kendt og brugt af militæret, men også i det civile er der et stort potentiale for droner. Ifølge Anders Petersen fra Ecobotix som er projektleder på projekt Økodrone, er det ikke mindst det økologiske landbrug som ikke kan bruge sprøjtemidler, der kan få en stor økonomisk gevinst ud af den nye type drone. Men på sigt vil der også være store muligheder indenfor det traditionelle landbrug.
Ifølge lektor Søren W. Borg fra Institut for Teknologi og Innovation på Syddansk Universitet, er udfordringen at udvikle en spreder, som kan nå at sprede rovmiderne og mariehønsene inden de dør. På friland er der nemlig en risiko for, at de allierede smådyr ender som fugleføde inden de når at spise skadedyrene.

Projektet er støttet med 8,4 millioner kroner fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram under NaturErhvervstyrelsen.
MR/

Kilde: dr.dk

 

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,114FansLike
2,494FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close