Mariehøns og rovmider skal erstatte sprøjtegifte!

Mariehøns og rovmider skal i fremtiden måske udspredes via en drone fra luften - over landmandens afgrøder.
Mariehøns og rovmider skal i fremtiden måske udspredes via en drone fra luften – over landmandens afgrøder.

Det er Syddansk Universitet som vil udvikle en drone, der skal tæppebombe skadedyr i afgrøder med rovmider og mariehøns.

Både gartnere og landmænd lider tab når skadedyr spiser sig igennem deres afgrøder på friland, men nu er der måske hjælp på vej i kampen uden brug af sprøjtegifte.

Projekt Økodrone.
Droner har længe været kendt og brugt af militæret, men også i det civile er der et stort potentiale for droner. Ifølge Anders Petersen fra Ecobotix som er projektleder på projekt Økodrone, er det ikke mindst det økologiske landbrug som ikke kan bruge sprøjtemidler, der kan få en stor økonomisk gevinst ud af den nye type drone. Men på sigt vil der også være store muligheder indenfor det traditionelle landbrug.
Ifølge lektor Søren W. Borg fra Institut for Teknologi og Innovation på Syddansk Universitet, er udfordringen at udvikle en spreder, som kan nå at sprede rovmiderne og mariehønsene inden de dør. På friland er der nemlig en risiko for, at de allierede smådyr ender som fugleføde inden de når at spise skadedyrene.

Projektet er støttet med 8,4 millioner kroner fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram under NaturErhvervstyrelsen.
MR/

Kilde: dr.dk

 

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE