Mårhunden breder sig

Lignende artikler


Mårhunden breder sig mod nord – og medbringer parasit

I 2008 har der været flere danske meldinger om mårhunde. Ved Skjern i Vestjylland blev et eksemplar fundet trafikdræbt, oplyser Skov- og Naturstyrelsen i Blåvandshuk. Mårhunden har spredt op igennem Tyskland og er nu også begyndt at bevæge sig videre til Danmark. Det lille, lavstammede dyr, der kommer fra Sibirien, er ikke populært hos myndighederne, der opfordrer danske jægere til at skyde dyret på alle tider af året. Mårhunden er ikke velkommen da den er en unaturlig konkurrent i den danske fauna. Derudover kan mårhunden også medbringe en frygtet parasit (Echinococcus multilocularis), der kan smitte mennesker. Parasitten kan ødelægge de indre organer med risiko for dødelig udgang til følge.
Vores hjemlige røde ræv bærer også denne parasit (herhjemme kaldet ræve-dværgbændelorm), men mårhunden er ca. 10 gange hyppigere inficeret end tilfældet er hos ræven. Parasittens æg spredes via rovdyrenes afføring.
ANNONCE

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close