Mand dig op – og forsvar dine fødder!

Fødderne er (særligt hos mænd) en del af kroppen vi generelt bør være bedre til at pleje og tage os lidt mere af.  Vidste du at din fod består af 26 knogler og 38 forskellige muskler? Det er ikke noget at sige til at en vandretur kan give ømme og trætte fødder – særligt hvis man ikke har taget sig tid til at finde de rigtige støvler eller vandresko.

Vinterhalvåret er ikke kun hårdt ved fodtøjet. Husk også at tage hånd om dine fødder. Vidste du at tør hud paradoksalt nok kan opstå, hvis fødderne bliver fugtige i varme sko eller støvler? Det kan medføre udtørring fordi føddernes hudbarriere bliver ødelagt. Det oplyser Claus Zachariae, der er ledende overlæge på Hud- og allergiafdelingen på Herlev-Gentofte Hospital.

Af samme grund er det godt at få luft til dine fødder når du kommer ind i teltet eller indenfor generelt efter en lang udedag med tætte vandrestøvler eller gummistøvler.

En tommelfingerregel siger at læderstøvler giver bedre slidstyrke og længere levetid, hvor de syntetiske støvler (som regel) bedre lader fødderne ånde mere og generelt vejer mindre end læderstøvler.

Afhjælp varme, svedende fødder.
For at afhjælpe fugtige fødder er det en god ide at bruge strømper, der holder fødderne fri for sved og fugt. Vælg strømper eller sokker, der er lavet af naturmaterialer f.eks. bomuld, uld eller bambus. Uldsokker har længe været kendt af friluftsfolket og kan absolut anbefales, men bambus-strømper med bambusfibre har også mange, gode egenskaber. Bambusfibre kan optage op til 50 % mere fugt end f.eks. bomuldsfibre. Derved fjerner bambusstrømper bedre fugten og varmen fra fødderne. Tilmed indeholder bambussokker antibakterielle stoffer , der forhindrer dårlig lugt.

Annonce:
Stort udvalg af vandresokker og VANDTÆTTE, åndbare sokker fra Outdoor Pro

God fodhygiejne er vigtigt for at undgå fodsvamp. Derfor bør du vaske dine fødder og tørre dem grundigt bagefter – og med fordel smøre din fødder ind i fed creme. Skift gerne til rene sokker hver dag.
Det kan måske ikke synes maskulint at sidde og ordne fødder i “vildmarken”, men at give fødderne creme handler om at styrke huden, der er kroppens forsvarsmur mod udefrakommende fjender. Huden går i stykker, hvis den bliver for tør. Og det er da om noget maskulint at opbygge et stærkt forsvar!
/MR

Kilder: Doc24.dk, Jp.dk, sokkeposten.dk.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE