Libanesisk massakre på europæiske trækfugle

Lignende artikler

Trækfugle nedskydes ulovligt i Libanon under trækket mellem Afrika og Europa. Her er det storke. Foto: Facebook.
Trækfugle nedskydes ulovligt i Libanon under trækket mellem Afrika og Europa. Her er det storke. Foto: Facebook.

Fredede europæiske trækfugle beskydes i Mellemøsten.
Det varer ikke længe for tusinder af trækfugle forlader vinterkvarteret i Afrika og begiver sig mod ynglepladserne i Europa. Det er en barsk tur for fuglene og det lange træk tærer på fedtreserverne. Anstrengelserne og den lange tur er dog langt fra den eneste fare. Fuglene, hvor de fleste er fredet i Europa, risikerer at blive beskudt under trækket når de passerer særligt Libanon i Mellemøsten. Nedskydningen er ulovlig, da lovgivningen forbyder jagt på trækfugle. Det skriver Jyllands-Posten. Ikke desto mindre finder det sted i stor stil – og nedskydning tæller stort set alt flyvende fra flamingoer og pelikaner til ørne, storke og ugler m.m.

Klage til EU-kommissionen.
På Facebook-siden “STOP Hunting Crimes in Lebanon” ses libanesiske jægere posere med de mange, skudte fugle. Det italienske EU-parlamentsmedlem Andrea Zanoni har nu fremsat en klage til EU-kommissionen over Libanons nedskydning af trækfugle. I følge Zanoni betyder krybskytteriet at tusindvis af beskyttede fugle i Europa, bliver skudt i Mellemøsten. Andrea Zanoni  har bedt EU-kommissionen om at undersøge aftalerne, der vedrører beskyttelsen af trækfugle, mellem EU og Libanon, samt hvad man kan gøre for at undgå krybskytteriet.
/NL

Kilde: Jyllands-Posten.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,113FansLike
2,492FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close