Levende kakaduer forsøgt smuglet i plastik-vandflasker

Lignende artikler

Levende kakaduer forsøgt smuglet i plastik-vandflasker. Foto: "Lesser-sulphur crested cockatoo 31l07" by Snowmanradio, CC BY-SA 3.0 via Wikimedia.
Levende kakaduer forsøgt smuglet i plastik-vandflasker. Foto: “Lesser-sulphur crested cockatoo 31l07” by Snowmanradio, CC BY-SA 3.0 via Wikimedia.

En indonesisk mand er blevet anholdt for at smugle sjældne fugle i vandflasker. Indonesisk politi opdagede 22 sjældne, levende fugle, hovedsageligt gul-toppede kakaduer, fastklemt inde plastikvandflasker i mandens bagage.

Manden blev stoppet af politiet, da han forlod et passagerskib i Surabaya.

Lederen af den strafferetlige efterforskningsenhed ved Tanjung Perak havn, Aldy Sulaiman, oplyser at politiet fandt fuglene gemt inde i mandens bagage.

“Vi fandt 21 gul-toppede kakaduer og en grøn papegøje,” oplyser Sulaiman. “Alle fuglene blev fundet inde vandflasker, som var pakket i en kasse.”

Fuglene er nu blevet sendt til de indonesiske naturmyndigheder, som i samarbejde med politiet beskæftiger sig med sager omkring smugleri af vilde dyr og fugle.

Hvis manden bliver fundet skyldig i smugleri risikerer han op til 5 års fængsel.

De kritisk-truede gul-toppede kakaduer (Cacatua sulphurea) er hjemmehørende i Indonesien og vurderes at have en salgsværdi på ca. 10.000 kr. pr. fugl.
/NL

Kilde: WildlifeExtra.com

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close