Lav lækre mælkebøttechips!

Mælkebøtten har højsæson i maj, men kan findes i blomst hist og her henover sommeren.

I maj er der fuld blus på de smukke, gule mælkebøtter, men det er ikke kun de solgule blomster der kan spises. Bladene kan laves om til lækre retter. En af dem er mælkebøttechips.

Af Marianne Riis.
Her i weekenden havde jeg fornøjelsen af fire børn, da mine børn havde besøg af deres kusiner. Og så skulle der laves mælkebøttechips til fredagsslik. Smagsprøverne tog dog overhånd og chipsene blev indtaget inden de knap var kølet af bradepanden. Et nemt og dejligt alternativ til weekendens købechips og her i huset en stor succes.

Bladene vendes i olie og drysses med salt.
Ingredienser:
Mælkebøtteblade (ikke for store, da de godt kan blive lidt beske).
En god olie (jeg bruger økologisk olivenolie, men andet kan også benyttes).
Salt (efter behag).
Annonce


Fremgangsmåde:
Man plukker så mange mælkebøtteblade man har lyst til (de skrumper lidt ind i ovnen, så gerne lidt ekstra). Bladene skylles og duppes tørre. De kommer alle i en skål og blandes med salt og olivenolie til bladene er godt smurt ind. Herefter lægges de på en bræddepande med bagepapir. De skal helst ligge enkeltvis og gerne foldet lidt ud hvis det er muligt.

Bladene fordeles på en bageplade.

Bages i en 200 grader varm ovn (varmluft 190 grader) i ca. 5 min. Afkøles og velbekomme.

De færdige chips er sprøde og velsmagende.