Lav hyldeblomstsukker!

I juni blomstrer de smukke hyldeblomster. Mange har sikker prøvet at lave hyldeblomstsaft af blomsterne, men de skønne blomster kan bruges til meget mere. Prøv en nem og lækker opskrift på hyldeblomstsukker. Det kan bruges i alverdens desserter og giver et ekstra lækkert pift på eksempelvis friske jordbær, yoghurt eller pandekager.

Ingredienser:

  • 625 g økologisk rørsukker.
  • Omkring 15-20 store skærme af hyldeblomster. Når blomsterne er klippet af stænglerne skal der være omkring 100 g blomster.
Annonce

Sådan gør du:
Pluk blomsterklaserne fra hyldebusken og klip blomsterne af stænglerne. Det kan godt tage lidt tid.
Læg derefter blomsterne på en bageplade med bagepapir og giv dem 10 minutter i en 100 grader varm ovn (varmluft 90 grader). Her falder de sammen og bliver brune.

Tør blomsterne i ovnen, hvorefter rørsukker blandes med blomsterne og tørringen forsættes.

Drys og bland ca. 250 gram rørsukker over blomsterne. Sæt dernæst blandingen ind i ovnen igen i 2,5 – 3 timer (samme temperatur som ovenfor) til det er helt tørt. Husk gerne at røre i ind imellem.

Sluk for ovnen og lad det hele stå i ovnen i 8-10 timer (eventuelt natten over).

Hæld blandingen i en blender eller hakker så det bliver helt findelt. Bland det herefter med det resterende rørsukker, ca. 375 gram.

Det færdige hyldeblomstsukker er velegnet til bl.a. jordbær og pandekager.

Kan gemmes.
Hyldeblomstsukkeret hældes på rene og tørre glas. Hvis blandingen er helt tør kan det holde i mange måneder.
MR/

Annonce