Lav en hyggelig islygte

Det er let at lave en smuk islygte. Brug evt. rødbedesaft til at farve islygten rød.

Lav en smuk islygte
Lys i mørket er altid populært – ikke mindst når det drejer sig om lys i vintermørket, der kan lyse op i haven og nydes inde fra vinduet i den varme stue. En islygte er også dekorativ at placere ved hoveddøren – særligt hvis man venter gæster.

Sådan gør du
En islygte er meget let at lave. Du skal bruge en balje eller en spand, der fyldes knap 2/3 op med vand. Midt i spanden placerer du et legeme, der fortrænger vandet f.eks. en sodavandsflaske halvt fyldt med sand eller vand så flasken kan stå stabilt på bunden af spanden. Dernæst er det blot at stille spanden ude i kulden og lade frosten klare resten. Dagen efter tages spanden ind i varmen i 10 minutter. Nok til at isklumpen kan trækkes op af spanden. Vil flasken midt i isen ikke slippe hældes varmt vand ned i flasken, der snart efter kan trækkes op. Tilbage har du en fin isvase. Anbring et fyrfadslys i islygten og se hvordan lyset fordeles i islygten og giver et hyggeligt lys.

Det ser hyggeligt ud med et fyrfadslys i en islygte.

/MR

Islygte med lidt kviste og kronblade fra tulipaner. I midten står et glas med sten, der senere fjernes når islygten er frossen.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE